divendres, 8 de maig de 2015

El Clínic acull la reunió final del projecte “Adopting Hospital based Health Technology Assessment”, AdHopHTA

Els hospitals són els principals centres receptors de tecnologies innovadores en salut; no obstant això, sovint no tenen els coneixements tècnics ni els recursos necessaris per portar a terme una avaluació correcta del valor real que aporten. Per a cubrir aquestes necessitats va néixer el projecte europeu AdHopHTA (Adopting Hospital based Health Technology Assessment (HTA)) que coordina l’Hospital Clínic de Barcelona a través de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB) dins el 7è Programa Marc europeu. El seu comitè director i comitè assessor es va reunir el passat dia 30 d’abril al Clínic per finalitzar els darrers productes del projecte: un manual sobre com impulsar i portar a terme l’avaluació de les innovacions en tecnologies sanitàries en centres hospitalaris, i la preparació d’un conjunt d’eines d’ajut a la implantació de programes d’HTA en els hospitals, eines que es posaran a disposició de centres d’arreu del món a través d’acords de col·laboració.

Assessorant els hospitals en innovacions i noves tecnologies sanitàries

El projecte AdHopHTA, que finalitzarà el mes de novembre d’enguany, està coordinat per la Dra. Laura Sampietro-Colom, cap d’Avaluació d’Innovacions i Noves Tecnologies de l’Hospital Clínic de la direcció de Recerca i Innovació. El consorci del projecte està format per set hospitals de tercer nivell, dues agències d’avaluació i una escola de negocis: Hospital Clinic Barcelona/Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (Espanya); IESE Business School (Espanya); Odense University Hospital (Dinamarca); Lausanne University Hospital/Hospices Cantonaux (CHUV)(Suïssa);  Hospital District of Helsinki and Uusimaa (Finlàndia);  Tartu University Hospital (Estònia); University Hospital Agostino Gemelli-Università Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia); Ludwig Boltzmann Institute for Health Technology Assessment (Àustria); Ankara Numune Training and Research Hospital (Turquia); i Norwegian Knowledge Centre for the Health Services (Noruega).

L’estudi es va iniciar al setembre de 2012 amb quatre objectius principals:

 • Fer una anàlisi crítica de les iniciatives en HTA portades a terme en centres hospitalaris europeus.
 • Proporcionar dades empíriques que ajudin a millorar les pràctiques en HTA als hospitals.
 • Potenciar dinàmiques de col·laboració entre hospitals per tal de compartir i avançar en l’establiment de HTA en altres centres hospitalaris europeus.
 • Promocionar la cooperació i la coordinació entre els hospitals europeus amb iniciatives HTA implantades i d’altres organitzacions, centres o iniciatives HTA paneuropees, com per exemple amb la iniciativa EunetHTA.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.