dimecres, 15 de abril de 2015

Un projecte d’app per a pacients crònics dissenyada per investigadors Clínic-IDIBAPS rep l’ajut Primitivo de Vega de la Fundación Mapfre

Recentment, Fundación Mapfre va atorgar els ajuts Ignacio H. de Larramendi i Primitivo de Vega de promoció d’hàbits saludables, prevenció d’accidents i d’atenció a les persones grans. Un d’els projectes premiats, que ha rebut la beca Primitivo de Vega, és el de l’equip del Clínic-IDIBAPS liderat pel Dr. Carles Codina, cap del servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic, que té com a objectiu dissenyar i desenvolupar una aplicació per a telèfons mòbils per ajudar els pacients a pendre la seva medicació i a comunicar-se amb els professionals sanitaris que estan a càrrec de la seva cura.


L’app dissenyada i desenvolupada per l’equip s’implementarà en pacients amb malalties cròniques com la hipertensió, la insuficiència cardíaca i alts nivells de colesterol en sang. En paraules de la Dra. Maite Martín, del servei de Farmàcia del Clínic, “els smartphones formen ja part del dia a dia de la població, amb una gran acceptació, i per això la salut mòbil té un gran potencial. L’app millora la comunicació entre els metges i els pacients, sense que aquests últims hagin de desplaçar-se al centre de salut.”. Per al Dr. Codina, “els nous usos dels telèfons mòbils en la salut permetrà fer un millor ús dels recursos sanitaris i fomentar el paper actiu dels pacients.”

La Beca Primitivo de Vega, creada el 2007, es convoca anualment, juntament amb els ajuts Ignacio H. de Larramendi, en reconeixement a qui va ser president de Mapfre Asistencia i Mapfre Quavitae fins al seu decés el 2006, el Sr. Primitivo de la Vega, impulsor els últims anys de l’àrea d’atenció a les persones grans. La beca té una dotació econòmica de 15.000 euros i una durada d’un any.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.