Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 14 de abril de 2015

La Dra. Anna Bosch, nomenada Consellera de l’ESBB, la principal societat europea en l’àmbit dels biobancs

La Dra. Anna Bosch, Cap de les Plataformes Científiques de l’IDIBAPS i Coordinadora del Biobanc, ha estat elegida Consellera de la European, Middle Eastern and African Society for Biopreservation and Biobanking (ESBB) per votació entre tots els seus membres. La ESBB és la Societat Europea més important en l’àmbit dels Biobancs i té com a missió avançar en aquest camp per donar suport a la recerca relacionada amb la salut, l’agricultura i el medi ambient.

La ESBB és una societat creada per coordinar i donar servei a totes aquelles persones involucrades en Biobancs, és a dir en la recollida i emmagatzematge de materials biològics procedents de les diferentes espècies (animals i vegetals). Aquesta societat, que se centra en Europa, Orient Mitjà i Àfrica, té els seus orígens en una altra, la Societat Internacional de Repositoris Biològics i Ambientals (ISBER). Té, com a principals objectius, identificar els problemes en el camp dels biobancs i oferir-ne solucions; encoratjar a professionals d’alt nivell a involucrar-se en aquest tipus de plataforma; fomentar la participació en la societat de d’una gran part dels biobancs de la regió; proporcionar serveis a totes les parts implicades en un biobanc; i associar-se amb altres organitzacions involucrades o relacionades amb els biobancs.

Sobre el Biobanc de l’IDIBAPS

El Biobanc és una plataforma que treballa per obtenir, emmagatzemar, gestionar i distribuir grans col·leccions de mostres biològiques humanes per promoure la recerca biomèdica d’excel·lència. Possibilita així la tasca d’uns investigadors a qui, a més, ofereix assessorament tècnic en projectes de recopilació de mostres humanes.

El fons de mostres del Biobanc el configuren tres grans bancs: el Banc de Teixits Neurològics; el Banc de Tumors i Col·leccions d’Anatomia Patològica; i el Banc de Mostres derivades de Sang i d’altres Fluids. Si bé la particularitat i la complexitat dels diversos grups de mostres n’exigeix una gestió individualitzada, el funcionament dels tres bancs es regeix per les mateixes directrius que emanen d’un òrgan de coordinació general. La seva organització i la seva estructura transversal s’han convertit en un referent a Catalunya i a Espanya.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.