Categories

Entrada publicada a:

divendres, 24 de abril de 2015

La Comissió Europea concedeix a l’IDIBAPS el guardó “HR Excellence in Research”

L’IDIBAPS ha estat reconegut amb el segell HR Excellence in Research dins del marc de l’acció Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) de la Comissió Europea (CE). Aquest guardó es concedeix a les institucions de recerca que voluntàriament implementin millores a les seves pràctiques de recursos humans per aproximar-se als principis recollits dins del document: European Charter and Code for Researchers.

L’IDIBAPS va iniciar la implementació de la HRS4R a l’abril del 2014 mitjançant la constitució d’un grup de treball de 14 persones representatives de la diversitat que engloba la comunitat investigadora de l’Institut. El grup va incloure professionals de diferents àrees de recerca, amb diversos perfils i en diferents estadis de la seva carrera professional, que estaven contractats pel propi IDIBAPS, i també per l’Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas i la Fundació Clínic.

El grup de treball va elaborar l’anàlisi de la situació de partida, gràcies a una enquesta que preguntava a la comunitat de l’Institut quins dels aspectes de la Carta i el Codi considerava prioritaris a treballar en l’estratègia de la HRS4R a l’IDIBAPS.

Després va elaborar el Pla d’acció de 3 anys IDIBAPS HRS4R (2015-2018) que contempla millores en els àmbits d’Actitud professional; Sistema d’avaluació periòdica; Reclutament, transparència, selecció i avaluació dels mèrits; Desenvolupament de la carrera; Queixes/reclamacions; Participació en òrgans de decisió; Accés al desenvolupament professional continu; i, Supervisió.

Finalment, el 24 d’abril de 2015 s’ha rebut la resposta positiva del reconeixement de HR Excellence in Research a l’IDIBAPS. La CE felicita a l’Institut per haver intentat alinear-se de manera molt rigorosa amb els principis de la Carta i el Codi i també per la metodologia seguida pel grup de treball.

El procés de la HRS4R és voluntari. Tanmateix, aquest reconeixement europeu afavoreix una avaluació favorable de les propostes presentades dins de l’Horizon 2020, i en especial en les convocatòries de Marie Sklodowska-Curie Actions.

Gràcies a aquesta acció, l’IDIBAPS pretén acomplir l’objectiu de millora continua en relació a la Carta i al Codi europeus. Es preveu fer un seguiment exhaustiu de la implementació del pla per a poder renovar al 2019 sense problemes el reconeixement rebut. En paral·lel es repetirà el procés d’anàlisi intern i de disseny de noves accions per elaborar una nova estratègia.

Més informació als següents links:

ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/rights/strategy4Researcher

www.idibaps.org/research-career/hrs4r.html

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.