Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 8 de abril de 2015

Escolab 2015 a l’IDIBAPS: una ruta per laboratoris de recerca

El passat 10 de març l’IDIBAPS va participar en l’Escolab 2015, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que promou que alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius descobreixin el món de la recerca per fomentar les seves vocacions científiques. En aquesta edició, l’escola que va assistir a l’activitat organitzada per l’IDIBAPS va ser l’Institut Montserrat de Barcelona.

L’activitat, coordinada per la Dra. Gemma Llaverias, va començar amb una presentació del que és l’IDIBAPS, de quina és la seva missió i de com està organitzat. Després, els estudiants van realitzar una ruta per visitar les instal·lacions del centre i per conèixer de ben a prop la feina que es realitza en 4 dels grups de recerca que hi ha al CEK de la mà dels seus investigadors. En aquesta edició van participar el grup de recerca en diabetis i obesitat, amb la Dra. Belen Nadal; el grup de recerca en oncologia gastrointestinal i pancreàtica, amb el Dr. Jordi Camps; el de teràpia gènica i càncer, amb  l’Eneko Villanueva; i el grup de recerca en malalties hemato-oncològiques, amb la Dra. Itziar Salaverria i el Dr. Iñaki Martín-Subero. Els investigadors els van explicar les principals línies de recerca que desenvolupen, així com la seva trajectòria passada i plans de futur.

També se’ls va explicar i ensenyar com estan organitzats els laboratoris a l’IDIBAPS, de la mà de la seva coordinadora, la Sandra Piquer, i varen poder visitar les Plataformes Científiques de l’IDIBAPS, que donen suport a la recerca que es realitza a la institució, amb la Dra. Anna Bosch, la seva responsable.

Per acabar, la Marta Vidal els va presentar el projecte Sketching científic IDIBAPS, una campanya que es va dur a terme al 2014 per, a través de l’art del dibuix urbà al natural, donar a conèixer a la societat la recerca que es desenvolupa a l’institut. Durant la presentació es va projectar el vídeo del projecte, en el que s’expliquen els tallers d’sketching científic que es van celebrar, l’exposició al Centre Cívic Urgell i la publicació del llibre.

Des de l’Institut Montserrat van destacar la bona organització de la jornada, així com el caire amable i divulgatiu dels investigadors que hi van participar, i que, sens dubte, voldrien tornar a participar en edicions futures.

Escolab 2015

Escolab és una iniciativa del Programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura i del Programa de Cultura Científica de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la participació de diferents centres de recerca que ofereixen activitats diverses .

En aquesta edició Escolab proposa més de 100 activitats diferents de la mà d’investigadors de 50 laboratoris o departaments de recerca. Es tracta de tallers o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris que existeixen, entrar en contacte directe amb els seus equips i conèixer les línies de recerca que desenvolupen.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.