Categories

Entrada publicada a:

divendres, 10 de abril de 2015

El Dr. Francesc Artigas rep el premi ECNP Neuropsychopharmacology Award 2015

El Dr. Francesc Artigas, cap del Grup IDIBAPS Neurofarmacologia de Sistemes, ha estat guardonat amb el “ECNP Neuropsychopharmacology Award 2015” per les seves contribucions a la investigació de la depressió i l’esquizofrènia. El Prof. Artigas és el primer investigador espanyol que guanya aquest prestigiós premi atorgat per l’European College of Neuropsychopharmacology (ECNP), la major societat científica europea en el camp de la Neurofarmacologia i la Psiquiatria.

El Dr. Artigas és un referent internacional en l’estudi del mecanisme d’acció d’antidepressius i antipsicòtics a través de neurotransmissors, receptors i circuits cerebrals que són sensibles a aquests fàrmacs.

A l’anunciar el guardonat, el president del Comitè del Premi ECNP va destacar que “Francesc Artigas ha estat un investigador excepcionalment productiu i innovador en la neurociència aplicada, el que ha permès avançar en la nostra comprensió de la funció del cervell en un gran nombre de fronts. Les implicacions de translació del seu treball per al tractament de malalties greus, com la depressió major i l’esquizofrènia, fan d’ell un guanyador especialment adequat d’aquest guardó“.

El Dr. Artigas, rebrà el premi en el pròxim congrés de la ECNP, que tindrà lloc a Amsterdam del 29 d’agost a l’1 Setembre d’enguany, i en el qual impartirà una conferència plenària.

Font: ECNP

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.