Categories

Entrada publicada a:

dijous, 26 de març de 2015

Es celebra la Segona Jornada d’Innovació de la Càtedra de Diabetis de l’IDIBAPS

Els passats dies 13 i 14 de març I’IDIBAPS va acollir el segon curs de formació continuada de la Càtedra AstraZeneca d’Innovació en Diabetis. Amb l’objectiu de transmetre l’interès i el valor de la recerca per entendre, prevenir i curar la diabetis i les seves complicacions, en aquesta segona jornada es van tractar, principalment, tres temes: els beneficis de la pràctica de l’exercici físic en persones amb diabetis; l’ús de nanovacunes en l’àmbit de les malalties autoimmunes i la diabetis; i els nous prototips de mini-pàncrees artificials.

En la primera conferència, la Dra. Anna Novials, cap de l’equip Patogènia i prevenció de la Diabetes de l’IDIBAPS, va explicar les noves metodologies per a l’aplicació de la pràctica de l’exercici físic a les persones que pateixen diabetis, i com valorar-ne a través de microRNAs la seva eficàcia. Es tracta d’una proposta molt innovadora que incorpora sistemes online per a la pràctica de l’exercici i, a la vegada, una alternativa de validació del seu impacte senzilla i molt precisa.

Després el Dr. Jesús Blanco, del grup Patogènia i tractament de l’autoimmunitat encapçalat pel Dr. Pere Santamaria, va explicar la recerca que el grup desenvolupa, amb resultats prometedors, en el camp de les nanovacunes per al tractament de les malalties autoimmunes, entre elles, la diabetis.

Finalment, la Dra. Marga Giménez, investigadora de l’equip IDIBAPS Diabetis: xarxes metabòliques i moleculars, va presentar els nous prototips de mini-pàncrees artificials per al tractament de la diabetis i la seva aplicació clínica.

Aquestes presentacions i debats al voltant d’una taula, es varen acompanyar de propostes de projectes i d’aplicacions pràctiques de temes tals com el disseny de projectes, l’anàlisi epigenètic, l’estudi de la plasticitat cel·lular dels illots pancreàtics, la valoració del risc cardiovascular i l’impacte de l’estil de vida en el control de la diabetis.

La propera jornada de la Càtedra AstraZeneca d’Innovació en Diabetis tindrà lloc a la Fundació Alícia i portarà per títol “Salut, Diabetis i Gastronomia”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.