divendres, 20 de març de 2015

Es celebra al Clínic la V Jornada sobre el Càncer de Pulmó

 
El Comitè de Càncer de Pulmó de l’Institut Clínic del Tòrax (ICT) va organitzar el passat divendres 13 de març la V edició de la Jornada de Càncer de Pulmó, activitat docent acreditada pel Comitè d’Avaluació d’Activitats Docents de l’hospital, el CAAD. L’acte, que va gaudir d’una nombrosa assistència -més de 100 inscrits-, es va celebrar a la sala d’actes Farreras Valentí de l’hospital i va comptar amb la col·laboració de Mundipharma, Covidien i Esteve. El director general de l’hospital, Dr. Josep Maria Piqué i el director de l’ICT Dr. Àlvar Agustí, van ser els encarregats d’inaugurar la Jornada.

La trobada va començar amb la celebració de la sessió del Comitè de Tumors, amb la presentació de varios casos i la seva discusió per part dels assistents. A continuació, es va iniciar el torn de ponències, on els diversos conferenciants van anar desenvolupant diversos aspectes relacionats amb el càncer de pulmó com la broncoscòpia virtual (Dr. M. Sánchez i Dr. C. Agustí), la immunoteràpia i el càncer de pulmó (Dra. N. Viñolas), l’ecografia toràcica aplicada a l’oncologia (Dr. I. Vóllmer), els avenços del PET-TC (Tomografia per Exposició de Positrons-Tomografía Computeritzada) en el càncer de pulmó (Dra. Lomeña), el tractament dels tumors traqueals (Dra. Paradela), i l’evolució dels pacients de la IV Jornada.

Les diverses intervencions eren obertes a la participació dels assistents, actuant de moderadors els Dr. Aleix Prat, Laureano Molins, N. Reguart i Josep M. Gimferrer. El director mèdic del Clínic, Dr. Josep M. Campistol, i el Dr. Laureano Molins van tancar l’acte, emplaçant els assistents a la VI edició d’aquesta Jornada, prevista per 2016.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.