dimecres, 4 de març de 2015

El Dr. Joan Rodés distingit amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya

El Dr. Joan Rodés, antic director de l’IDIBAPS i de l’Hospital Clínic, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i coordinador del nou Pla estratègic nacional per a l’hepatitis C, ha estat un dels tres guardonats amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. El Dr. Rodés rep aquest reconeixement per la tasca que ha desenvolupat durant més de 40 anys en el món de la medicina i per la seva recerca en l’àmbit de les malalties del hepàtiques.

Considerat un dels hepatòlegs més prestigiosos del món, la seva carrera professional està vinculada a l’Hospital Clínic, del qual en va ser director general del 2003 al 2008. L’any 1968 va crear en aquest centre la Unitat d’Hepatologia i, el 1973, va assumir la direcció d’aquest servei. Va presidir l’Associació Europea i l’Associació Internacional per a l’estudi del fetge i és autor o coautor de més de 450 articles i 42 articles de revisió a les principals revistes mèdiques a nivell internacional. Va ser, també, fundador i director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), i l’any 2010 va rebre la Medalla August Pi i Sunyer que atorga la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció de caràcter honorífic que atorga el Govern per a reconèixer a les persones i els col·lectius que, amb la seva aportació, hagin prestat serveis eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. Els altres dos guardonats aquest any són Neus Català, supervivent dels camps d’extermini nazis, i l’escriptor Josep Maria Espinàs.

El proper dilluns 9 de març els tres guardonats rebran la Medalla d’Or en un acte al Palau de la Generalitat presidit per Artur Mas.

Font: Universitat de Barcelona

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.