dilluns, 16 de març de 2015

El Dr. Elías Campo, premi Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica 2015

La Fundación Lilly ha concedit els Premis d’Investigació Biomèdica 2015 en les categories d’Investigació Preclínica i Clínica, respectivament, al Dr. Miguel Beato, investigador, fundador i primer director del Centre de Regulació Genòmica (CRG), i al Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona i cap de l’equip IDIBAPS Oncomorfologia funcional humana i experimental. Aquests premis reconeixen la trajectòria científica d’excel·lència d’investigadors que han contribuït a una investigació Biomèdica d’alta qualitat a Espanya.

El Dr. Elías Campo ha estat reconegut per la contribució de les seves investigacions en la caracterització de les neoplàsies limfoides. En els últims anys, els seus treballs d’investigació s’han centrat en les anàlisis genòmiques d’aquestes patologies i el seu impacte clínic. La seva participació en el consorci internacional Leukemia Lymphoma Molecular Profiling Project s’ha traduït en la caracterització de nous tipus de limfomes agressius. Així mateix, el seu nomenament com a director del Projecte Genoma de la Leucèmia Limfàtica Crònica (LLC), per participar en el Consorci Internacional del Genoma del Càncer ha estat clau en la seqüenciació dels primers genomes complets a Espanya de la LLC. Els resultats de les seves investigacions han permès definir pacients amb diferents graus de gravetat i identificar dianes que poden donar lloc a nous tractaments més dirigits a les causes de la malaltia. A més de la seva pertinença al grup de l’1% dels científics més citats en tots els àmbits de les ciències en el període 2002-2012, el jurat ha valorat especialment el seu model d’investigació “de transferència de coneixements en els que s’integra ciència bàsica i clínica“.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.