dilluns, 16 de març de 2015

Dues Unitats integrades Clínic-H. Sant Joan de Déu, CSUR 2015 del Sistema Nacional de Salud

Dues Unitats Integrades Hospital Clínic-Hospital Sant Joan de Déu han obtingut aquest 2015 la denominació CSUR (Centre, Servei o Unitat de Referència) del Sistema Nacional de Salud del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Són, concretament, la Unitat Integrada Clínic-Hospital Sant Joan de Déu de Malalties Rares de Cursen amb Trastorns del Moviment i la Unitat Integrada Clínic-Hospital Sant Joan de Déu de Medicina Tropical, que ha estat designada CSUR en Malalties Tropicals Importades per a adults i infants.

La Unitat Integrada Clínic-Sant Joan de Déu de Malalties Rares que Cursen amb Trastorns del Moviment, que coordina la Dra. Fina Martí, la forma la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del servei de Neurologia (ICN) amb la col·laboració dels serveis de Neurocirurgia i Genètica, entre d’altres. Es dóna el fet que la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment es la única Unitat a nivell nacional que té tres CSUR designats: en Atàxies i Paraplèxies Hereditàries (2010), en Cirurgia dels Trastorns del Moviment (2012), i la recent de Malalties Rares que cursen amb Tastorns del Moviment (adults i nens) de 2015. La Unitat desenvolupa la seva activitat en diverses àrees clíniques, com la malaltia de Parkinson i altres parkinsonismes, la malaltia de Huntington, la distonia i les atàxies -de la que també és centre de referència des de 2010. També, és pionera en l’aplicació de tractaments altament especialitzats com són el tractament quirúrgic amb estimulació cerebral profunda, la infusió de fàrmacs dopaminertgics en infusió continua subcutània i intraduodenal i el tractament amb toxina botulínica.

Per la seva banda, en Malalties Tropicals Importades, la nova CSUR Hospital Clínic-Hospital Sant Joan de Déu es una de les dues úniques existents a nivell espanyol, essent l’altra pertanyent a l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid. Coordinada pel Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Director de Qualitat i Seguretat del Clínic, té com a objectiu diagnosticar i atendre tots aquells pacients, adults i infantils, amb malalties infeccioses importades;  per aquest motiu, col·laboren en la seva activitat diversos serveis asssitencials del Clínic i de l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta CSUR també pot atendre pacients amb malalties importades que són altament contagioses o greus, com la malària greu, les febres hemorràgiques tipus Ebola o Lassa i algunes infeccions emergents com el MERS (Sindrome Respiratòria de l’Orient Mitjà). Desenvolupa, així mateix, una activitat investigadora sobre aquests tipus de malalties,  fonamentalment a través de l’Institut de Salut Global (ISGlobal), i manifesta també una clara vocació docent, tant en Grau de Medicina com a través de Màsters i en la formació de metges residents (MIR) interessats en aquestes patologies.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.