dijous, 26 de febrer de 2015

ISGlobal crea una borsa de treball i voluntariat per a professionals de la salut global

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitat participada per l’Hospital Clínic, ha llançat aquesta setmana una eina digital destinada a facilitar la labor de les organitzacions que treballen en l’àmbit de la salut global i a agilitar els temps de resposta davant les emergències sanitàries. Es tracta d’una borsa de treball i voluntariat que té l’objectiu de posar en contacte als treballadors especialitzats i a les organitzacions del sector que treballin en terreny. La plataforma ja està operativa al web de l’entitat.


La nova borsa de treball i voluntariat tindrà una doble funcionalitat: d’una banda, estarà oberta a la recepció de currículums de professionals de la salut disposats a viatjar al terreny, amb la finalitat de fer-los arribar en el menor temps possible a les entitats que els sol·licitin. D’altra banda, publicarà ofertes d’índole diversa, encara que donant prioritat a aquelles destinades a la labor en terreny.

La creació d’aquesta plataforma sorgeix de la voluntat d’ISGlobal de contribuir a impulsar un model de cooperació basat en lintercanvi de coneixement, un model pel qual resulta fonamental que els professionals qualificats disposin d’una flexibilitat laboral que permeti donar suport a tercers en casos de necessitat. En aquest sentit, l’eina que s’acaba d’estrenar servirà també com a instrument de suport al nou pla de mobilitat de professionals sanitaris que ultima la Generalitat de Catalunya, que inclou un acord marc amb els consells de col·legis professionals i els proveïdors sanitaris per facilitar el desplaçament d’aquells professionals que ho desitgin als països on s’hagi produït una emergència sanitària o a projectes que necessitin una col·laboració especialitzada.

La borsa de professionals ha estat creada com a conseqüència de l’aplicació del pla de resposta a l’ebola d’ISGlobal, que incloïa el recolzament a les diferents institucions amb un paper clau en l’abordatge de la crisis i que va permetre detectar les necessitats de personal qualificat en terreny. La proposta coordinada per l’Institut de Salut Global de Barcelona segueix la línia de treball que ja venien desenvolupant organitzacions com la Fundación Red de Colegios Médicos Solidarios. Entre les entitats que ja s’han sumat a la proposta coordinada per l’Institut de Salut Global de Barcelona figuren Save the Children o la pròpia Fundación Red de Colegios Médicos Solidarios, a les quals en les properes setmanes se sumaran altres institucions sanitàries i organitzacions sense ànim de lucre de l’àmbit de la salut.

Font: ISGlobal.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.