Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 9 de febrer de 2015

I Jornada de Fibrosis Pulmonar Idiopàtica i altres malalties intersticials

El 15 de desembre passat es va celebrar al Clínic la I Jornada de Fibrosis Pulmonar Idiopàtica i altres malalties intersticials, dedicada a tractar temes d’interès dels pacients i familiars i a facilitar la relació entre pacients i professionals.  Organitzada pel Servei de Pneumologia de l’Institut Clínic del Tòrax (ICT) i la Unitat d’Atenció Integrada (Direccions Mèdica i Infermera) del Clínic, aquestes reunions s’emmarquen dins les Aulas Respira de la Sociedad Española de Neumología y Cirugia Torácica (SEPAR).

El Dr. Àlvar Agustí, director de l’ICT i el Dr. Jacobo Sellarés, del Servei de Pneumologia d’aquest Institut, van donar la benvinguda als presents i van explicar la importància de la celebració de la trobada. Seguidament, el Dr. Sellarés, en la seva ponència, va explicar com la fibrosi pulmonar idiopàtica i les malalties intersticials afecten la vida de les persones que les pateixen.

La Dra. Fernanda Hernández, també pertanyent al servei de Pneumologia, va presentar als assistents els diferents projectes d’investigació que s’estan portant a terme per a millorar la salut de les persones afectades.

La ultima part de la Jornada, a càrrec de Carme Hernández, pertanyent a la Unitat d’Atenció Integrada de la Direcció Mèdica i Infermera, estava dedicada a explorar, conjuntament amb els assistents, quines són les necessitats que tenen les persones afectades per aquestes malalties, per tal d’identificar les àrees de millora en la cura.

Després de les intervencions es va obrir un interessant torn de preguntes i comentaris, en el que els pacients van ser els protagonistes i van presentar idees per a millorar l’atenció als pacients.

El final de la I Jornada va ser un aperitiu per a tots els assistents, gentilesa del laboratori Intermune (Roche).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.