dilluns, 2 de febrer de 2015

Es celebra la VI Jornada d’Hipertensió Pulmonar a l’Hospital Clínic de Barcelona

 


El divendres 19 de desembre de 2014 es va celebrar al Clínic, com ja és tradició, la VI edició de la Jornada d’Hipertensió Pulmonar, organitzades per la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i la Unitat d’Atenció Integrada del centre, amb el patrocini de laboratoris Bayer. L’acte, al que hi van assistir més de 60 persones entre pacients i familiars, s’emmarca dins el cicle Aulas Respira de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), i compten amb la participació activa de tres associacions de pacients: la Asociación Nacional de Hipertensión Pulmonar i la Fundación Contra la Hipertensión Pulmonar, d’àmbit nacional, i la catalana Associació d’Afectats d’Hipertensió Pulmonar. Aquesta última entitat va sorgir gràcies a l’esforç d’un grup de pacients tractats al Clínic.

Les trobades anuals tenen com a objectiu principal tractar temes d’interès comú entorn de la malaltia i facilitar la comunicació i la relació entre els professionals, els pacients i els seus familiars. Enguany, es van tractar dos temes en dues taules rodones que van suscitar un gran interès i una activa participació dels assistents: el primer, a càrrec del Dr. Luis Pintor, del servei de Psiquiatria de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), va tractar d’El paper de les emocions en la hipertensió pulmonar; el segon, a càrrec de Carme Hernández, pertanyent a la Unitat d’Atenció Integrada, va estar centrat en la Telemedicina i la Hipertensió Pulmonar. La tercera taula rodona va estar liderada pels responsables de les tres associacions de pacients presents a la Jornada, els quals van presentar als assistents els serveis que les respectives entitats poden oferir en relació al suport emocional.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.