dijous, 12 de febrer de 2015

El Clínic, primer en els Top 10 d’Hospitals Espanyols a Twitter 2015


Si estem a febrer, es el ranking Top10  dels hospitals espanyols a Twitter de socialmediatica.com, el blog especialitzat en social media i eSalut del analista Richard F. Cid. En l’anàlisi anual de la presència dels centres sanitaris a les xarxes socials, concretament en aquest mitjà de microblogging que és Twitter, el nostre centre torna a ocupar la primera posició, seguit de l’Hospital de Sant Joan de Déu @HSJDBCN) (segon) i l’Hospital Quirón Teknon @Clinica_Teknon (tercer).  Aquests dos centres s’han intercanviat les posicions respecte l’any 2014.
Enguany, l’anàlisi continúa centrant-se en un sol compte (@hospitalclinic, en català) dels tres que el Clínic té en aquesta plataforma social (@clinic_es en castellà i @clinic_en en anglès), però ofereix més informació i inclou més indicadors. Així, per exemple, es facilita l’adreça URL del web (www.hospitalclinic.org), es mostra  la ‘bio’ del compte (el text explicatiu que s’afegeix sota el nom), és donen a conèixer el nombre de seguidors dels altres comptes de l’hospital (que sumen en total, en data d’avui, més de 16 mil seguidors) tot i que no s’inclouen en l’anàlisi; s’indiquen els increments anuals en nombre de seguidors, de seguits, de respostes per cada 100 tuitsts, les etiquetes (#hashtags) més emprades, les hores de “tuiteig” més eficient, els usuaris amb els quals hi ha hagut més interacció, entre d’altres indicadors.

La resta de classificats han estat, en ordre descendent: Clínica Navarra @ClinicaNavarra; Hospital Vall d’Hebrón @hvhebron; Hospital de Nens @HospitaldeNens; Institut Guttmann @IGuttmann; Hospital del Mar @hospitaldelmar; Hospital Nacional de Parapléjicos @HNParaplejicos i Clinica Cemtro @ClinicaCEMTRO.

En general, Cid destaca la major fidelització dels usuaris en base al tipus de continguts publicats pels hospitals via Twitter, l’augment progressiu de la “conversa” amb els seguidors, la joventut dels seguidors en la majoria dels comptes analitzats (entre 25 i 34 anys) i el fet que, dels 10 classificats (8 dels quals repeteixen presència al ranking), 7 son centres ubicats a Barcelona.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.