dimecres, 3 de desembre de 2014

El Dr. Miquel Bioque, premiat per la Fundación Pfizer a la millor tesi doctoral

El Dr. Miquel Bioque, adscrit a la Unitat d’Esquizofrènia de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), ha guanyat recentment el Premi d’Investigació de la Fundación Pfizer en la categoria de Millor Tesi Doctoral en Medicina pel seu treball de recerca titulat Neuroinflamació en els primers episodis de psicosi. El premi el va recollir el guardonat en l’acte organitzat a Toledo per la Fundación, a la qual hi van assistir el conseller de Sanitat i Assumptes Socials del Govern de Castilla La-Mancha, José Ignacio Echániz i José Manuel Romay Beccaria, president del Consell d’Estat, que va ser el ponent d’honor. La mesa presidencial també va comptar amb la  participació del Dr. Joan Rodés, President Honorífic de l’Institut d’Investigació Sanitària IDIBAPS-Hospital Clínic.


La tesi del Dr. Bioque la formen 3 articles científics, publicats en revistes d’alt impacte en l’especialitat, que confirmen la presència d’un desequilibri en el balanç inflamatori sistèmic en els pacients en fases inicials d’un trastorn psicòtic, i descriu una disregulació perifèrica del sistema endocannabinoide en aquests pacients. Així mateix, algunes de les determinacions i paràmetres que s’hi descriuen poden ser utilitzades com a biomarcadors i obrir noves vies i dianes per al tractament d’aquests trastorns, com l’esquizofrènia.

La tesi doctoral va ser co-dirigida pels professors Miguel Bernardo, director de la Unitat d’Esquizofrènia de l’Hospital Clínic de Barcelona i president de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica (SEPB) i Juan Carlos Leza, investigador principal del grup de Neuropsicofarmacologia de la Universitat Complutense de Madrid.

La Fundación Pfizer té entre els seus objectius aportar el màxim suport possible als investigadors espanyols i a la tasca que aquests porten a terme. Per això, convoca els Premis d’Investigació, que actualment consta de quatre categories: Investigació bàsica, ‘Investigació Clínica, Investigació per a professionals en fase d’investigació i Millor Tesi Doctoral en Medicina.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.