dimarts, 2 de desembre de 2014

Concert “Veus per a l’Esperança”, una oda a la vida

El passat diumenge 30 de novembre a les 19h. es va celebrar a l’Auditori de Barcelona la IV edició del Concert Benèfic “Veus per a l’Esperança” per a la recerca contra el càncer de l’Hospital Clínic, inciativa que impulsen conjuntament el Dr. Pere Gascón, consultor sènior del servei d’Oncologia Clínica del Clínic i professor titular de la Universitat de Barcelona, i Aldo Mariotti, representant artístic. La tempesta inclement que va retronar sobre Barcelona moments abans no va ser impediment per a que el públic assistís fidel a la cita lírica, que va comptar enguany amb la presència dels il·lustres visitants Sra. Helena Rakosnik, muller del president de la Generalitat Artur Mas; Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona; i el Dr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Presentades alternativament per Vicenç Villatoro, Josep Sandoval i Aldo Mariotti, les Veus per a l’Esperança d’enguany que van actuar de forma totalment desinteressada i entregada van ser les de Montserrat Martí (soprano), Norma Fantini (soprano), Sandra Pastrana (soprano), Maria Miró (soprano), Begoña Alberdi (soprano), Katerina Tetryakova (soprano), Diletta Rizzo Marin (mezzosoprano), Marta Moretto (mezzosoprano), Jaume Aragall (tenor), Jordi Galán (tenor), Alex Vicenç (tenor), Alessio Borragine (tenor), Lucio Gallo (baríton), Manuel Mas (baríton), Stefano Palatchi (baix) i Víctor Jiménez (contratenor). Tots ells van cantar acompanyats de forma magistral al piano pel Mestre Ricardo Estrada -en paraules de Vicenç Villatoro, la “columna vertebral” del concert- i van deleitar al públic assistent amb àries i duos operístics d’obres tant conegudes com La Bohème, Turandot, Manon Lescaut, Madama Butterfly (Giacomo Puccini), Lucia di Lammermoor (Gaetano Donizzetti), Il Barbiere di Siviglia (Giacomo Rossini), Un ballo in Maschera, Macbeth, Il Trovatore (Giuseppe Verdi), Rusalka (Antoni Dvorak), Thaïs (Jules Massenet), Alcina (Joseph Friedrich Haëndel), Eugene Onieguin (Pietr Ilich Txaikovsky), West Side Story (Stephen Sondheim – Leonard Bernstein), la romança Rondine al Nido (Vincenzo di Crescenzo) i la cançó napolitana Passione (Libero Bovio – Ernesto Tagliaferri – Nicola Valente).

El programa d’actuacions va deparar alguna sorpresa molt agradable als assistents, com una segona aparició d’Alessio Borraggine cantant la cançó napolitana Passione, així com l’extraordinari duo Jaume Aragall-Lucio Gallo a Mimi tu piu non torni de La Bohème, que va marcar el punt i final del programa oficial del concert. Però, naturalment, el públic, que en alguns moments de la vetllada es va emocionar amb les paraules dels presentadors, no es va moure dels seus seients fins a l’esperada O Sole Mio interpretada a cor per part de tots els cantants.

L’edició 2014 del concert Veus per a l’Esperança per a la recerca del càncer de l’Hospital Clínic ha comptat també amb el suport actiu, com a col·laboradors i/o patrocinadors, amb la Fundació Clínic, Hotels Hilton – Diagonal Mar Barcelona, Fundació per a la Recerca en Oncologia i Immunologia Carles Viader (FROI), Clania Dermoncológico, Reig Jofre Group, Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Mont-Ferrant, La Vanguardia, Cocktail-Bar IDEAL, Schweppes i SYL. A tots els qui han fet possible el concert: artistes, col·laboradors i patrocinadors: Moltes Gràcies!

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.