dilluns, 10 de novembre de 2014

Tres iniciatives participades pel Clínic, premis Mejores Ideas 2014 de Diario Médico

D'esq. a dreta: José Luis Bedini (Clínic); Carmen Mar Medina, (H. Galdakao); Aurea Mira (Clínic); Antonio López (H. Cruces); José Fuster Obregón i Juan Carlos García-Valdecasas (Clínic), Jordi Cored (Astellas Pharma)
L’automatització del laboratori CORE que dirigeix el Dr. Josep Lluís Bedini del CDB (Centre de Diagnòstic Biomèdic) per part de l’empresa Siemens; el programa de formació en cirurgia hepàtica i trasplantament de fetge “Fellow Astellas Pharma” dirigit pel Dr. Juan Carlos García-Valdecasas,  i la participació en la cadena de trasplantaments renals en viu més llarga coordinada per l’Organización Nacional de Trasplantes (ONT), son les tres iniciatives en que ha participat el Clínic que han resultat premiades aquest 2014 com a  Mejores Ideas de la Sanidad per Diari Médico, la publicació de Unidad Editorial especialitzada en l’àmbit sanitari. L’entrega de la decimotercera edició dels guardons va tenir lloc el passat 3 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya.


El nou laboratori CORE del Clínic renova la cadena d’automatització que es va instal·lar al centre el 2002, llavors una de les més punteres per la seva tecnologia, i incorpora tots els aprenentatges que s’han desenvolupat durant aquests anys d’experiència. Al llarg d’aquest temps, el laboratori CORE ha estat centre de referència europeu de Siemens i ha rebut més de 450 visites de laboratoris d’arreu del món, realitzant, a més, cursos de formació específics per a altres centres internacionals.

El ‘Fellow Astellas Pharma” és un programa formatiu, actualment d’un any de durada, que té com a objectiu principal l’adquisició de competències clíniques en reseccions hepàtiques, extracció multiorgànica del donant i realització del trasplantament hepàtic, entre d’altres. Permet al cirurgià jove centrar-se només en la cirurgia i el trasplantament hepàtic durant el temps de la formació, i permet els cirurgians experts poder transmetre tots els seus coneixements i expertesa a les noves generacions de professionals. Finançat per Astellas Pharma, està dirigit pel Dr. Juan Carlos García Valdecasas, cap del servei de Cirurgia General i Digestiva, Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM). L’edició premiada enguany és la segona del “Fellow“, que es va dur a terme entre el Clínic, l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona.

Per últim, la cadena de trasplantaments premiada és la més llarga, amb un total de sis pacients renals trasplantats, que ha coordinat l’Organización Nacional de Trasplantes (ONT). Hi van participar els hospitals 12 de Octubre i Ramón y Cajal de Madrid; Cruces de Bilbao; Puerta del Mar de Cádiz i Clínic de Barcelona.  En aquesta cadena, l’ONT va incorporar per primer cop la figura del donant ‘pont’, que roman en espera de dur a terme la donació quan la seva parella ja ha estat trasplantada, per a facilitar un major nombre de trasplantaments.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.