dimarts, 18 de novembre de 2014

Ja està a punt el primer “Tratado de Neurogastroenterología y Motilidad Digestiva”

A la Reunió d’enguany del Grup Espanyol de Motilitat Digestiva (GEMD), que organitza per quart any consecutiu la Dra. Gloria Lacima  (H. Clínic de Barcelona), presidenta del Grup, i que tindrà lloc els propers 21 i 22 de novembre a Barcelona, hi haurà una novetat important: es presenta oficialment el primer “Tratado de Neurogastroenterología y Motilidad Digestiva“, editat per Editorial Médica Panamericana i elaborat pel GEMD, amb Glòria Lacima, Jordi Serra (H. U. Trias i Pujol), Miguel Mínguez (H. Clínic U. de València) i Anna Accarino (H. U. Vall d’Hebrón) com a coordinadors. Aquest magnum opus, editat gràcies a la col·laboració de Laboratorios Almirall, s’entregarà en primícia als assistents a la Reunió del GEMD.

Com expliquen els coordinadors, l’obra s’estructura en tres volums:

 • El primer es dedica a la neurogastroenterologia bàsica per a clínics, amb l’objectiu de revisar i actualitzar els coneixements més rellevants dels aspectes bàsics del funcionament del tracte motor digestiu i de l’eix cerebrointestinal, des de la cèl·lula muscular i neuronal fins la fisiologia integrada dels complexos reflexes motors dels òrgans del tub digestiu.
 • El segon volum tracta dels aspectes clínics dels trastorns funcionals i motors digestius. Es divideix en dues seccions, la primera dedicada a l’etiologia, diagnòstic i diagnòstic diferencial dels principals trastorns funcionals i motors del tub digestiu;  i una segona  secció dedica al tractament d’aquests trastorns.
 • El tercer volum presenta les tècniques per a l’estudi dels trastorns motors i funcionals digestius, tant les habituals que s’utilitzen en el diagnòstic d’aquestes afeccions com d’altres més sofisticades per a l’avaluació de l’activitat motora i sensitiva dels diferents trams digestius. En aquest volum s’inclouen dos capítols dedicats a les singularitats d’aquests trastorns en la infància.

El Tratado, que s’edita  en format imprès i en edició electrònica, és el resultat de la col·laboració entusiasta dels diferents  autors, tots ells professionals de reconeguda trajectòria en recerca i assistència, que aporten els seus coneixements amb generositat per tal de fer possible una obra d’excel·lència que està cridada a ser un manual indispensable.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.