Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 25 de novembre de 2014

El Dr. Àlvar Agustí, convidat d’honor en l’entrega dels Premis Mutual Médica 2014


Com cada any, el passat 18 de novembre Mutual Médica, la mutualitat especialitzada en la previsió social del metge, va celebrar a Barcelona l’acte d’entrega dels Premis que duen el nom de l’entitat i que estan formats pels Premis a la Investigació (Beca Mutual Médica i Premi Dr. Font) i el Premi Periodístic. Enguany, la cerimònia ha comptat com a invitat d’honor amb el Dr. Alvar Agustí, cap del Servei de Pneumologia i director de l’Institut Clínic del Tòrax (ICT), que va ser guardonat amb la beca Mutual Médica en l’edició de 1995.

El Dr. Agustí va fer un recorregut per la història de la ciència i de la recerca mèdica, analitzant com s’han anat progressivament especialitzant i dedicant a allò cada cop més concret, tendència que, segons el Dr. Agustí, serà en un futur la contrària. En les seves pròpies paraules, “el futur és la biologia de sistemes, entenent per sistema el conjunt d’elements connectats amb qualitats emergents que no són atribuïbles a les parts considerades individualment” (…) “Hem de passar de la medicina tradicional reactiva, que actúa quan hi ha un problema, a la denominada medicina P4: personalitzada, predictiva, preventiva i participativa“.

Els Premis a la Investigació de Mutual Médica s’han dedicat enguany a les especialitats d’Aparell Digestiu, Cardiologia, Medicina Interna i Pediatria. En total, han estat 21.000 € de dotació, que ha auhmentat en 3.000 € en relació a l’any passat. La Beca Mutual Médica és un guardó pensat per als metges joves, que estan cursant l’últim any de residència o que no fa més de dos anys que l’han finalitzat. El projecte guanyador està dotat amb 10.000 €.

Per la seva banda, amb el Premi Josep Font, que porta aquest nom en homenatge a l’anyorat Dr. Josep Font del Servei de Malalties Autoimmunies Sistèmiques, Mutual Médica premia al metge autor d’un article d’investigació publicat en una revista nacional o extrangera, amb un factor d’impacte igual o superior a 3 i que tingui una aplicació en la pràctica clínica. El premi està dotat amb 3.000 €.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.