dimarts, 28 de octubre de 2014

IV Concert “Veus per a l’Esperança” del Clínic: música i solidaritat contra el càncer

Esq. a dreta: Aldo Mariotti, Joan Galán, Dr. Pere Gascón, Montserrat Martí, María Miró, Begoña Alberdi, Stefano Palatchi

El proper 30 de novembre, L’Auditori de Barcelona acollirà, a les 19:00h, la 4ª edició del concert benèfic Veus per a l’Esperança d’ajuda a la investigació contra el càncer de l’Hospital Clínic de Barcelona. La bona acollida obtinguda en les anteriors edicions anima els impulsors i organitzadors del concert -el representant artístic Aldo Mariotti i el Dr. Pere Gascón- a donar-li continuïtat i a aconseguir que es consolidi i es reconegui en el calendari anual d’actes solidaris de la ciutat de Barcelona. A la presentació d’avui a la premsa de la que serà la IV edició d’aquest concert hi han assistit els cantants Montserrat Martí, Stefano Palatchi, Maria Miró, Begoña Alberdi i Jordi Galán.

Esq. a dreta: Aldo Mariotti, Joan Galán, Dr. Pere Gascón, Montserrat Martí, María Miró, Begoña Alberdi, Stefano PalatchiEn l’edició d’enguany hi col·laboren, de forma dessinteressada, un cartell d’artistes d’altíssim nivell com Norma Fantini (Soprano), Montserrat Martí (Soprano), Maria Miró (Soprano), Begoña Alberdi (Soprano), Katerina Tetryakova (Soprano), Diletta Rizzo Marin (Mezzo Soprano), Marta Moretto (Mezzo Soprano), Jaume Aragall (Tenor), Jordi Galán (Tenor), Alex Vicenç (Tenor), Alessio Borragine (Tenor), Lucio Gallo (Baríton), Manuel Mas (Baríton) i Stefano Palatchi (Baix), tots ells acompanyats al piano pel mestre Ricardo Estrada, que cantaran peces de coneguts compositors com Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti o Tchaikovsky.*

La recaptació obtinguda pel concert benèfic Veus per a l’Esperança es destina integrament a reforçar les línies d’investigació contra el càncer del Laboratori en Oncologia Molecular i Translacional del Clínic-IDIBAPS que lidera el Dr. Gascón, consultor sènior del servei d’Oncologia Clínica de l’Hospital Clínic, professor titular de la Universitat de Barcelona i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Doctors:

 • Paper de la cèl·lula mare tumoral en la resposta als tractaments.
 • Paper de l’heteronegeïtat tumoral en la resistència als tractaments.
 • Influència de la inflamació en processos cancerosos: paper dels neuropèptids.

Mai he deixat de fer recerca i cada día que passa m’il·lusiona més poder transmetre coneixements als estudiants. Ho hem de fer molt bé, ja que un dia aquestes noves generacions ens hauran de tractar a nosaltres, als nostres fills i als nostres néts. Crec que la investigació, la creativitat i la innovació són fonamentals per al futur d’un país” declara el Dr. Gascón.

En l’edició d’enguany del concert hi col·laboren, de forma estreta, Fundació Clínic, Fundació FROI (Fundació per a la Recerca en Oncologia i Immunologia Carles Viader Farré), Hotels Hilton, l’empresa d’arts gràfiques SYL i Ideal Cocktail Bar.

Les entrades al concert, de entre 15€ i 50€, ja es poden adquirir a L’Auditori:

 • Per telèfon (93 247 93 06),
 • Directament a les taquilles (Carrer de Lepant, 150, 08013 Barcelona)
 • Mitjançant el web: www.auditori.cat

Igualment, s’ha creat una fila zero al web de micromecenatge Migranodearena (http://www.migranodearena.org/es/reto/4803/fila-cero—veus-per-lesperanca/), i es poden fer donacions directes al compte de La Caixa creada a nom de “Veus per a l’Esperança” amb el número: ES18 2100 0811 71 0201013071

Una iniciativa privada en benefici de tots

El 2012 Aldo Mariotti, representant artístic i fill de Pier Mario Mariotti, pacient del Dr. Pere Gascón, va conèixer de primera ma la preocupació d’aquest últim per la situació actual de la investigació al nostre país i per la possibilitat de que es perdessin en poc temps els èxits aconseguits en 30 anys de recerca. De les converses amb el Dr. Gascón va sorgir la iniciativa dels concerts benèfics “Veus per a l’Esperança” de recollida de fons per ajudar a la recerca contra el càncer de l’Hospital Clínic de Barcelona. En l’edició d’enguany el concert es fa ‘in memoriam’ del Sr. Pier Mario Mariotti.

El Servei d’Oncologia Mèdica del Clínic

El servei d’Oncologia Mèdica de l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO), amb el Dr. Aleix Prat al capdavant, té com a objectiu principal promoure i coordinar l’atenció integral del malalt, incloent la prevenció, el diagnòstic i el tractament. Recentment, en el transcurs del congrés ESMO 2014 la Unitat de Suport i Cures Pal·liatives en Càncer del servei ha rebut l’acreditació “Centre of Integrated Oncology & Palliative Care” de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica.

Fundació Clínic, 25 anys al costat de la ciència i la salut

Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica és una fundació privada sense ànim de lucre constituïda l’any 1989 per l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB), amb la missió d’oferir un servei de gestió i de suport a l’activitat investigadora i d’innovació que es desenvolupa al campus Clínic: captació de fons, administració de recursos, control de compliment de principis deontològics i normatius, formació i difusió de la producció científica, etc. Dóna suport a l’activitat científica dels investigadors de l’Hospital Clínic i la UB, així com a l’IDIBAPS, CRESIB i altres entitats amb que aquest actúa de forma coordinada. Aquest any 2014 celebra el seu 25º aniversari amb diversos actes i activitats.

* L’organització es reserva el dret a canviar o modificar el programa i els artistes.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.