dijous, 2 de octubre de 2014

Antoni Plasència, nou director general d’ISGlobal

El Dr. Antoni Plasència, fins ara director tècnic del Centre de Recerca de Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), centre de recerca d’ISGlobal, ha estat nomenat nou director general d’aquesta última institució. El Dr. Plasència succeeix en el càrrec al Dr. Pedro Alonso, que recentment ha iniciat una nova etapa com a director del Programa Mundial sobre Malària de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’àmplia experiència professional en el camp de la salut pública i l’etapa com a director tècnic del CRESIB han estat factors centrals en l’elecció del Dr. Plasència com a nou director general d’ISGlobal.

És il·lusionant el repte de dirigir una institució tan potent i amb una àmplia legitimitat internacional. El nostre objectiu és afrontar el futur de la salut en un món globalitzat i això ho fem amb un model de treball que posa en valor l’impacte positiu que pot tenir la ciència com a instrument de canvi”, ha declarat Antoni Plasència després de conèixer el seu nou nomenament.

Antoni Plasència és doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster en Salut Pública per la Universitat de Yale. Des de 1999 a 2004 va dirigir l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i de 2004 a 2011 va ser director general de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. En aquest últim càrrec va estar molt implicat en el disseny de la Llei de Salut Pública catalana de 2009 i en la creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. En la vessant docent, el Dr. Plasència va ser professor associat al Departament de Política i Gestió Sanitària de l’Escola de Salut Pública Bloomberg de la Universitat Johns Hopkins des de 2002 a 2011, i és actualment professor associat d’Epidemiologia i Salut Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona.

ISGlobal va ser creat en 2010 gràcies a l’impuls de l’Obra Social “la Caixa”, l’Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya, i té com a objectiu millorar la salut de les poblacions més vulnerables del planeta a partir del coneixement científic orientat a l’acció.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.