dimarts, 8 de juliol de 2014

L’Hospital das Clínicas de Sao Paulo inaugura l’UCI hepàtica seguint el model Clínic

El Departament de Gastroenterologia de l’Hospital das Clínicas de Sao Paulo (Brasil), centre sanitari adscrit a la Facultat de Medicina d’aquesta ciutat, va inaugurar el mes de maig passat la nova Unitat de Cures Intensives Hepàtiques de la ma del Professor Dr. Flair José Carrilho, cap de la Divisió de Gastroenterologia i d’Hepatologia d’aquell hospital. A la inauguració de la nova UCI -que segueix el model de la del Clínic- hi van assistir dos convidats especials del Dr. Carrilho: el Dr. Josep Terés i el Dr. Antoni Mas, que van rebre un homenatge i van descobrir una placa commemorativa en representació de l’Hospital Clínic de Barcelona. A l’endemà de la inauguració es va celebrar un Simposi Internacional de Tractament del Pacient Cirròtic Crític al qual també hi van intervenir el Dr. Mas i el Dr. Terés com a ponents.

L’estreta relació del Dr. Carrilho amb el Clínic, amb Barcelona i amb Catalunya es remunta a principis dels anys 70. Un cop graduat com a metge a la Facultat de Medicina de Londrina, va venir a Barcelona per fer una estada d’un any amb el Professor Dr. Francisco Villardell a l’Escola de Patologia Digestiva de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu. Per recomanació del Dr. Villardell, el Dr. Carrilho va venir a estudiar Hepatologia a l’Hospital Clínic. Es va incorporar al grup de joves metges que coordinava el Professor Joan Rodés, en qualitat de primer metge extranger acceptat com a becari d’investigació de la Unitat, sota el mestratge del Professor Vicente Arroyo. Dels seus anys d’estada entre nosaltres, el Dr. Flair José Carrilho encara en guarda un record i una estimació inesborrables. Manté una estreta i excel·lent relació professional i d’amistat amb els antics companys de l’UCI Hepàtica i amb tot l’Institut de Malalties Digestives i Metabòliques del Clínic , i es defineix a sí mateix com a: “brasiler per el jus solis, però vaig arribar a ser català per adopció”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.