Categories

Entrada publicada a:

divendres, 4 de juliol de 2014

La Fundació Clínic commemora els seus 25 anys

En un acte presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Mgfc. Sr. Dídac Ramírez i el director general de l’Hospital Clínic, el Dr. Josep M. Piqué, la Fundació Clínic ha celebrat els seus 25 anys d’història. Han estat acompanyats pel Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic i director de la Fundació Clínic, pel Dr. Ramon Gomis, director de l’Institut D’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, i pel Dr. Joan Rodés, president honorífic de l’Institut d’Investigació Sanitària IDIBAPS-Hospital Clínic. Després, el Dr. Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina de la UB, el Dr. Josep M. Gatell, cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida i responsable del mateix equip IDIBAPS, el Dr. Antoni Trilla, director de Seguretat i Qualitat Clínica, la Dra. Mercedes Fernández, investigadora del Grup IDIBAPS Hemodinàmica Hepàtica i Hipertensió Portal, i el Dr. Felip Burgos, infermer de l’Institut Clínic del Tòrax, han explicat les seves vivències en el desenvolupament de les seves tasques a la Fundació.

En les seves intervencions el Dr. Piqué i el Dr. Campo han destacat la importància de la tasca que realitza la Fundació, han recordat els seus inicis i han fet èmfasi en la voluntat de tirar endavant per part de tots en el context actual. El Dr. Gomis l’ha definit com a eina fonamental per l’excel·lència de la recerca biomèdica i ha agraït tant als investigadors com al personal que els hi dóna suport la seva tasca i dedicació. El Dr. Rodés, un dels “pares” de la Fundació, ha fet un repàs de la trajectòria de l’entitat des del seu naixement fins a la inauguració de l’edifici del CEK i ha remarcat que en el moment de la seva creació, cap hospital tenia una fundació associada, al contrari del que passa en l’actualitat.

En el seu parlament, el Dr. Cardellach ha fet èmfasi en la importància d’haver aglutinat als investigadors clínics i bàsics sota el paraigua de la Fundació per tal d’unir esforços. El Dr. Gatell ha exposat com es va viure en el seu servei el pas de gestionar els recursos propis a fer-ho la Fundació i quines són les fortaleses, oportunitats i amenaces d’aquesta entitat. Després, el Dr. Trilla ha explicat com va viure de primera mà els inicis de la Fundació i el fet que la seva creació ha donat facilitats per fer emergir la recerca de l’Hospital. La Dra. Fernández ha estat la encarregada de donar el punt de vista dels investigadors bàsics i, a banda d’explicar com van viure des del seu servei el canvi, ha remarcat la importància de seguir potenciant les sinèrgies entre la investigació bàsica, clínica i traslacional. Per acabar, el Dr. Felip Burgos, ha destacat la tasca de la Fundació a l’hora d’ajudar als investigadors a aconseguir fons i ha remarcat el paper de la infermeria en la recerca i a en la personalització de la medicina.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del rector de la UB, que ha destacat la necessitat de la creació de la Fundació en el seu moment i ha explicat que la facultat de medicina i l’hospital, l’un sense l’altre, no serien el mateix.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.