dimecres, 9 de juliol de 2014

El Dr. Ricard Cervera, en el grup d’experts redactors de les recomanacions “tractament per objectius” pel LES

El Dr. Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic i de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques, forma part del grup d’experts internacionals que ha elaborat les primeres recomanacions per al “tractament per objectius” en el lupus eritematós sistèmic (LES).

L’estratègia del “tractament per objectius” (més coneguda com a “treat to target”, en anglès) es va desenvolupar inicialment per a algunes malalties molt prevalents però que no tenen una etiologia específica,  com la hipertensió arterial o la diabetis, en contraposició al tractament clàssic basat en el control de les manifestacions clíniques. Així, per exemple, en la hipertensió, el tractament basat en intentar assolir un objectiu de pressió arterial predeterminat ha demostrat que redueix el risc de desenvolupar complicacions cardio-vasculars a llarg termini.

El lupus eritematós sistèmic és la primera malaltia autoimmune sistèmica per a la que s’han establert recomanancions seguint aquesta estratègia. Un grup de 37 experts internacionals ha treballat durant els darrers 2 anys per a elaborar aquestes recomanancions i, donada la gran complexitat d’aquesta malaltia, ha estat necessari efectuar fins a 11 recomanancions que han sortit publicades recentment a la revista Annals of Rheumatic Diseases.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.