dilluns, 14 de juliol de 2014

El Clínic i Astellas Pharma impulsen la formació en trasplantament hepàtic

En la tercera edició del Fellow en Trasplantament Hepàtic i Cirurgia de Fetge, Astellas Pharma ha apostat en exclusiva pel Servei de Cirurgia General i Digestiva, Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM) per dur a terme de forma íntegra la formació d’una especialista en aquest camp. Aquest any, el fellowship ha recaigut en la Dra. Rocío García Pérez, metge especialista en Cirurgia General i Digestiva, que es va incorporar el passat 15 de maig al servei que dirigeix el Dr. Juan Carlos García-Valdecasas.

El programa formatiu, d’un any de durada, té com a objectiu principal l’adquisició de competències clíniques en reseccions hepàtiques, extracció multiorgànica del donant i realització del trasplantament hepàtic, entre d’altres. D’altra banda, la Dra. García també podrà incorporar-se a les diferents línies de recerca del servei relacionades amb la viabilitat de l’empelt i el que es coneix com “l’empelt petit per la seva mida”.

L’Hospital Clínic de Barcelona té un dels programes més complets de trasplantament i cirurgia de fetge d’Espanya en el qual es duen a terme trasplantament convencional i tot tipus d’alternatives que inclouen donant viu, donant a cor aturat, el trasplantament conegut com “domino “i el de empelt parcial. No obstant això, tal i com assegura el Dr. García-Valdecasas “als que ara estem ens queda relativament poc, de manera que calen especialistes amb decisió i compromís que siguin capaços d’agafar el relleu i garantir el recanvi generacional”. D’aquí, la gran importància de programes com el que impulsen el Clínic i Astellas Pharma, en què juntament amb aspectes concrets de la formació quirúrgica, “s’inclourà el desenvolupament d’actituds i aptituds per poder assumir responsabilitats de manera progressiva i liderar equips de treball “, afirma el Dr. García-Valdecasas.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.