dimecres, 25 de juny de 2014

Tres Unitats Integrades del Clínic-Sant Joan de Déu, nous serveis de referència estatal

La Unitat Integrada de l’Hospital Clínic-Hospital Sant Joan de Déu de malalties tropicals integrades, la Unitat Integrada de l’Hospital Clínic-Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebrón en malalties metabòliques congènites i la Unitat Integrada Hospital Clínic-Hospital Sant Joan de Déu en malalties rares que impliquen trastorns del moviment, han estat designades el dia 23 de juny Serveis de Referència Estatal (CESUR) pel Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Dels 13 nous CESUR designats, 5 són d’hospitals del sistema sanitari públic català: Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari de la Vall d’Hebrón, Hospital Sant Joan de Déu, Institut Català d’Oncologia i Hospital Universitari Germans Trías i Pujol. Aquests tres últims centres (Hospital de Sant Joan de Déu i la Unitat Integrada de l’Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) formen el nou servei de referència en síndromes neurocutànies genètiques.

Amb aquestes 5 noves unitats de referència Catalunya sumarà, una vegada surti publicat al BOE, un total de 58 unitats de referència en 14 hospitals diferents, fet que suposarà el 29% del total d’unitats de referència de l’Estat. En aquests moments, a tot el territori nacional hi ha 186 unitats de referència, a les quals se sumaran les 13 proposades avui pel CISNS.

Els Centres, Serveis i Unitats de Referència (CESUR) són unitats que concentren a nivell estatal tots els casos de patologies poc freqüents -prevalença molt baixa- que requereixen, per les seves característiques, cures d’alt nivell d’especialització. Amb aquestes unitats es concentren els casos que cal atendre en un nombre reduït de centres i es garanteix als pacients l’equitat en l’accés a una atenció sanitària de qualitat, segura i eficient.

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, CISNS, és l’òrgan encarregat de designar serveis de referència, de fixar el nombre necessari dels serveis i d’establir-ne la ubicació estratègica dins del territori. El procés comença en el Comitè de Designació, que proposa les àrees de coneixement sobre les quals cal actuar i les patologies, tècniques, tecnologies i procediments (PTTP) que haurien de ser tractats en unitats de referència, i també fa la proposta de designació de centres, serveis i unitats de referència.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.