dimecres, 4 de juny de 2014

Més de 50 especialistes assisteixen al Curs de Psicofarmacologia en l’Esquizofrènia del Clínic

Els passats dies 15 i 16 de maig va tenir lloc el Curs de Psicofarmacologia de l’Esquizofrènia, organitzat per la Unitat de Esquizofrènia de l’Hospital Clínic de Barcelona. El curs va comptar amb l’assistència de més de 50 psiquiatres i professionals de la salut mental i es va celebrar a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, amb la participació en el professorat dels doctors Miquel Bernardo, Eduard Parellada, Clemente García-Rizo i Miquel Bioque.

Segons Miquel Bernardo, director de la Unitat d’Esquizofrènia del Clínic, “moltes necessitats terapèutiques encara no estan cobertes, però l’optimització de les opcions actualment disponibles representa un significatiu avenç en el pronòstic de l’esquizofrènia i trastorns relacionats. L’objectiu del curs era aportar la informació i l’ensenyament pràctic i reflexiu sobre les indicacions i patrons d’ús dels psicofàrmacs en el tractament de l’esquizofrènia, fent un especial èmfasi en les fases inicials dels trastorns psicòtics”.

A més d’una revisió exhaustiva de l’evidència mèdica i de l’experiència clínica de la Unitat, es van abordar casos clínics pràctics, com la falta d’adherència al tractament, el maneig dels efectes adversos i la refractarietat.

El curs va comptar amb l’aval científic de la Sociedad Española de Psiquiatría Biológica (SEPB), de la Sociedad Española de Psiquiatría (SEP) i del Centro de Investigación Biomédica en Salud Mental (CIBERSAM), i va aconseguir l’acreditació del Consell Català de Formació Continuada. Els organitzadors pretenen aconseguir una continuïtat amb futures edicions.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.