dimecres, 18 de juny de 2014

Manuel Bernal Sprekelsen, nou president de la SCORL

El Dr. Manuel Bernal Sprekelsen, cap de servei d’Otorinolaringologia de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ), és el nou President de la Societat Catalana d’ORL (SCORL), després de l’última reunió del curs acadèmic celebrada recentment i seguint l’establert en els seus estatuts. Fins ara, el Dr. Bernal ocupava el càrrec de vicepresident de la Junta Directiva de la Societat.


Les línies principals d’acció per part de la SCORL durant el seu mandat seran, segons declara el Dr. Bernal: “aprofundir en les sessions de formació continuada que se celebren abans de les científiques; l’organització del congrés bianual de l’especialitat, que sol tenir una participació de més de 300 assistents, i la creació d’un grup de treball compost, majoritàriament, pels caps de servei d’ORL de tota Catalunya, que serveixi per a formular preguntes i dubtes a l’administració sanitària sobre els possibles dèficits i problemes de l’atenció especialitzada. En aquest aspecte, hi ha diversos temes que plantejar, entre ells la baixa taxa d’implants coclears, d’implants auditius de l’orella mitjana i del tronc cerebral, així como els dispositius de fixació en l’os en comparació amb altres Comunitats Autònomes, la pèrdua del terciarisme en els serveis dels grans hospitals, etc.”

Manuel Bernal Sprekelsen és professor del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador de l’IDIBAPS. Des de 2013 és el President de l’Acadèmia Europea d’Otorinolaringologia i Cirurgia Cervicofacial (EAORL-HNS) 2013-2015.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.