dimecres, 4 de juny de 2014

Manuel Bernal, Isam Alobid i Joaquim Enseñat, organitzadors del 8º Congrés Mundial de Cirurgia Endoscòpia-ORL 2018 a Barcelona

Els doctors Manuel Bernal Sprekelsen, cap del servei d’Otorinolaringologia de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ); Isam Alobid, del mateix servei; i Joaquim Enseñat, del servei de Neurocirurgia de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), han estat elegits organitzadors del VIII Congrés Mundial de Cirurgia Endoscòpica de la Base del Crani-ORL, que es celebrará a Barcelona l’any 2018.


El Dr. Bernal Sprekelsen és professor del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador. Des de 2013 és el president de l’Acadèmia Europea d’Otorinolaringologia i Cirurgia cervicofacial, EAORL-HNS. És Membre d’Honor de la Societat Alemanya d’Otorinolaringologia i Cirurgia Cervico-Facial (Deutsche Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde Kopf-und Hals-Chirurgie), i l’editor principal del manual “Complications in Otolaryngology—Head and Neck Surgery” que es va publicar el 2013.

El Dr. Isam Alobid, membre de la Unitat de Rinologia i de Base de Crani del servei d’Otorinolaringologia de l’ICEMEQ i professor del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la UB, és el primer signant de l’estudi que va guanyar la convocatòria d’ajuts a la investigació en Rinologia 2013 de l’European Rhinologic Society (SER) – Foundation of Rhinology and Facial Surgery (RHiPla-Stifung) d’Ulm, Alemanya, en el que també hi participen  J. Enseñat, F. Mariño, M. de Notaris, J. Mullol i M. Bernal-Sprekelsen.

El Dr. Joaquim Enseñat es neurocirurgià, expert en cirurgia endoscòpica de tumors hipofisaris, cirurgia endoscòpica de la base cranial i neurocirurgia vascular. És també director del curs internacional Advanced Endoscopic Skull Base Surgery i revisor de les revistes especialitzades Clinical Neurology and Neurosurgery, Neurocirugía, y Endocrinología. Juntament amb el Dr. Bernal-Sprekelsen i el Dr. Alobid i altres, es co-autor de nombrosos articles científics relacionats amb la recerca en cirurgia endoscòpica de la base del crani.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.