dijous, 5 de juny de 2014

El Dr. Antoni Torres, premi a l’excel·lència investigadora “ICREA Acadèmia” 2013

El Dr. Antoni Torres, membre del servei de Pneumologia de l’Institut Clínic del Tòrax (ICT) i professor de la UB, ha estat recentment premiat pel Programa ICREA Acadèmia 2013 a l’excel·lència en la investigació en l’Àrea “Life & Medical Sciences”. Juntament al Dr. Torres, 148 científics més provinents de diversos àmbits i centres, d’ells 118 homes i 30 dones, han rebut el premi en aquesta sisena edició.

ICREA Acadèmia és un programa de suport a la recerca destinat esclusivament al professorat de les universitats públiques en actiu. El reconeixement ICREA comporta una dedicació prioritària a la recerca durant 5 anys i dota al premiat d’una assignació anual que ha de destinar preferentment a la contractació de personal de suport a la seva activitat de recerca.

El Dr. Torres és catedràtic en Medicina per la UB i cap de la Unitat de Cures Intensives Respiratòries del Clínic. Està considerat com a metge de referència a nivell nacional i internacional en l’àmbit de les infeccions pulmonars, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), bronquiectàsies, pacients immunocompromesos, la ventilació mecànica i la síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA – ALI). Dirigeix el grup d’Investigació Aplicada (translacional) en Malalties Respiratòries de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). També coordina un grup CIBER de malalties respiratòries (CIBERES) i participa en diversos projectes de recerca europeus. Es co-autor de més de 300 publicacions científiques i ha dirigit 24 tesis doctorals. Te un índex de Hirsch de 64.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.