dilluns, 28 de abril de 2014

El Dr. Eduard Vieta, premi Lilly a la Recerca Clínica en Neurociència 2014 del CINP

El Dr. Eduard Vieta, cap de servei de Psiquiatria i Psicologia del Clínic, membre de l’equip de recerca de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i Psiquiatria Nuclear i professor de la UB, ha estat recentment guardonat per l’International College of Neuropsychopharmacology (CINP) amb el premi Lilly a la Recerca Clínica en Neurociència 2014, que premia a l’investigador d’un centre sanitari, universitat o centre de recerca que ha destacat per la seva contribució a la psicofarmacologia. Aquest guardó internacional, que s’atorga cada dos anys, és un reconeixement, en paraules del propi Dr. Vieta “al treball de tot l’equip, format per investigadors joves que han passat moments difícils en els darrers temps degut a la precarietat econòmica i laboral i la política científica de l’Estat.” L’entrega del premi es farà en el transcurs del 29è Congrés Mundial del CINP,  que se celebrarà a la ciutat de Vancouver els propers 22 a 26 de juny.

A més del Dr. Vieta, en la edició 2014 han estat guardonats Bita Moghaddan (EUA), amb el Premi Lilly a la Recerca Bàsica en Neurociència; Rudolf  Uher (Canadà), amb el premi Max Hamilton; Julien Mendlewicz (Bèlgica), Thomas Sudhof (EUA) i Solomon Snyder (EUA) amb el premi Pioners de la Psicofarmacologia; i Cecilie Bay-Richter (Dinamarca), Annamaria Cattaneo (UK), Daniele Cristina de Aguiar (Brasil), Ashish Dhir (India), Francois Gastambide (UK), Christop Kraus (Austria), Wakako Nakano (Japó), Saddichha Sahoo (Austràlia), Mei Hong Xiu (Xina), i Gwyneth Zai (Canadà), amb el premi Rafaelsen per a Joves Investigadors.

El CINPCollegium Internationale Neuro-Psychopharmacologicum és una organització professional d’àmbit mundial dedicada a la psicofarmacologia. Té como a missió principal promoure i donar suport a la recerca científica internacional, a la docència i a l’aplicació de la psicofarmacologia. Ofereix assessoria  en l’avaluació de tots els aspectes referits a medicaments neuropsiquiàtrics, incloent-hi la bioquímica, farmacologia, l’eficàcia i la seguretat terapèutiques. Tot això per a la millora de la qualitat en l’atenció al pacient.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.