Categories

Entrada publicada a:

dijous, 24 de abril de 2014

El Clínic rep el ‘nivell d’or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum (ENSH)

L’Hospital Clínic de Barcelona, juntament amb l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital de Granollers, ha aconseguit la màxima distinció que s’atorga a nivell internacional als centres sanitaris que han fet importants avenços en les polítiques de control del tabaquisme. L’entrega del guardó va tenir lloc ahir en el transcurs de l”ENSH Gold Forum‘, durant la 22a Conferència Internacional de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (HPH) que està tenint lloc aquests dies a Barcelona coordinada pel Dr. Manuel Santiñá, coordinador de la Xarxa a Catalunya i president de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.


Els tres hospitals catalans es sumen amb aquest guardó a l’Institut Català d’Oncologia i el Centre Hospitalari Sant Joan de Déu del consorci Althaia de Manresa, els centres que fins ara tenien la màxima distinció a Catalunya i a Espanya.

L’obtenció del nivell d’or és el resultat de la implantació al centre de polítiques de control de tabaquisme seguint els estàndards de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum. Un jurat d’experts avalúa, entre d’altres, l’oferta de formació en deshabituació tabàquica dels professionals de l’hospital, l’ajuda per deixar de fumar als treballadors i pacients i el compliment total dels requisits de protecció d’espais interiors i exteriors que protegeixi treballadors i pacients del fum ambiental del tabac.

La Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut de Catalunya està integrada per hospitals, fundacions, organitzacions sense ànim de lucre i centres de salut. L’Hospital Clínic hi forma part des de 2004 i des de 2007 està reconegut com a hospital de nivell argent. Per a més informació sobre el Grup Promotor del Projecte Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum al Clínic podeu consultar el nostre web.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.