Categories

Entrada publicada a:

dijous, 20 de març de 2014

L’IDIBAPS acull la tercera reunió del COST Action BM1206 per l’estudi genétic del cáncer colorrectal

El càncer colorectal (CCR) és una de les neoplàsies més freqüents al món i una important causa de morbiditat en el món desenvolupat. És necessari identificar individus amb un risc mig-alt de CCR per desenvolupar mesures preventives adequades. La identificació de factors genètics heretats implicats en la susceptibilitat al CCR pot ajudar a determinar el risc individual per aquesta malaltia y podria ajudar en el screening primerenc i la monitorització del tractament. La COST Action BM1206 liderada des del’IDIBAPS pel Sergi Castellví-Bel, inclou a dia d’avui a 98 investigadors de 22 països que treballen activament en genètica del CCR. Aquesta Action permetrà entendre de forma exhaustiva l’impacte de la susceptibilitat al CCR heredada i descriure el paisatge genètic d’aquesta malaltia, proporcionant eines altament innovadores i sense restriccions per la medicina personalitzada del CCR amb una aplicació futura en el screening primerenc i la monitorització del tractament per aquesta malaltia.

Brussel·les, Edimburg i Barcelona han estat les seus de tres reunions del consorci, així com un workshop educacional anomenat Translational Genomics in Biomedicine, celebrat també a Barcelona. Fins ara 9 publicacions han agraït el suport de COST. Les eines de disseminació han inclòs una pàgina web específica (www.eucolongene.eu), un fulletó i un anunci a la revista European Journal of Human Genetics. Aquest primer any 2 estades de curta durada d’investigadors joves han tingut lloc encara que més estan planificades pel futur, així com una training school sobre anàlisi de dades de seqüenciació de nova generació amb interacció amb la COST Action BM1006. A més, s’ha presentat una proposta a H2020 PHC 5 – 2014: Health promotion and disease prevention: translating ‘omics’ into stratified approaches que inclou a 6 grups participants.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.