divendres, 21 de març de 2014

El servei de Bioquímica i Genètica Molecular organitza el 41 congrés de l’ISOBM – XIV Simposi de l’EGTM

Els dies 15 a 18 de març es va celebrar a L’Hospitalet de Llobregat  la 41 edició del Congrés de la Societat Internacional d’Oncologia i Biomarcadors (International Society of Oncology and Biomarkers, ISOBM), organitzat pel Servei de Bioquímica i Genètica Molecular del Clínic juntament amb la Fundació Clínic, el Departament de Ciències Fisiològiques de la UB i la Secció de Bioquimica de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCB). De forma simultània al congrés es va celebrar també el XIV Simposi Internacional de Biologia i Utilitat Clínica dels Marcadors Tumorals de l’European Group on Tumor Markers, (EGTM). Tant l’ISOBM como l’EGTM estan actualment presidides pel Dr. Rafael Molina, consultor senior de l’Hospital Clínic de Barcelona.

El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic i de la Fundació Clínic, catedràtic d’Anatomia Patològica de la UB i Premi Nacional d’Investigació 2013, va ser l’encarregat de dictar la conferència del congrés, que portava per títol “El impacto clínico de la secuenciación del genoma en las neoplasias linfoides“.

Al  llarg de les diferents sessions orals i de pòsters que es van celebrar durant els quatre dies del congrés, es van tractar aspectes bàsics de la recerca oncològica i la seva aplicació en la clínica diària, així com tècniques i guies d’actuació, tot sota una anàlisi multidisciplinar. Es van presentar les últimes novetats, entre les quals les quies cliniques actualitzades de l’EGTM que permeten millorar i resoldre els problemes de la pràctica clínica.

L’ISOBM

Aquesta Societat es centra en la investigació oncològica aplicada, des de l’estudi dels marcadors tumorals a la biologia molecular del tumor, sempre fent especial ènfasi en la seva aplicabilitat pràctica.  Els principals investigadors en aquesta àrea són i han estat membres d’aquesta Societat, com els Professors, G. Abelev (descubridor de l’Alfa feto-proteIna, AFP), P. Gold (descubridor de l’antígen carcinoembrionari, CEA), o el Dr. R.C. Bast, descubridor del CA 125. Enguany, el premi de la Societat s’ha otorgat al Prof  K. Yamaguchi (Japó), descubridor de la ProGRP, de gran interès en el diagnòstic i seguiment del carcinoma indiferenciat de cèl·lules petites.

L’EGTM

El Grup Europeu de Marcadors Tumorals (EGTM) és un grup ‘ad hoc’ de científics, cirurgians, patòlegs, bioquímics clínics europeus i experts procedents de la indústria diagnòstica amb un interès comú pels marcadors tumorals.

Entre els objetius del Grup es troben:

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.