Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 19 de març de 2014

El Laboratori de la Via Visual obre de nou les seves portes en la Setmana Internacional del Cervell

 L’equip de Neuroimmunologia de l’IDIBAPS – Hospital Clínic de  Barcelona obre de nou les portes del Laboratori de la Via Visual amb  motiu de la Setmana Internacional del Cervell, que se celebra fins al 20  de març. Un total de 13 alumnes de 4 d’ESO del Col·legi SIL de  Barcelona, repartits en petits grups, han gaudit d’una introducció al  món del cervell i la seva relació amb la via visual. Elena Fraga,  manager d’aquest laboratori d’investigació que dirigeix el Dr.Pablo  Villoslada, s’ha encarregat d’explicar als alumnes les noves tecnologies  aplicables en neurologia, tant en recerca com en assistència.Els alumnes han pogut veure de primera mà com es fa una tomografia de coherència òptica ( OCT ). Alguns d’ells també han participant com a subjecte control de l’activitat i han pogut descobrir com de fàcil resulta accedir a la retina a través d’aquesta prova. Els visitants han mostrat molt interès en veure les imatges de tan alta qualitat que proporciona l’aparell. Han quedat sorpresos al poder veure el seu ull per dins de manera tan immediata.

Com a novetat d’enguany, l’equip investigador ha mostrat als alumnes un programari d’entrenament per a futurs cirurgians oftalmòlegs que ha dissenyat Sergio Basurco, alumne d’últim any a la Facultat d’informàtica de Barcelona (UPC ) i col·laborador de l’empresa de desenvolupament de tecnologies amb aplicació mèdica Mint labs. Basurco ha destacat com els nois han pogut ” jugar” amb aquesta aplicació i adonar-se de la complexitat i precisió que requereix aquesta especialitat.

La OCT és una tecnologia d’última generació que permet l’exploració de la retina i del nervi òptic de forma no invasiva. Ofereix imatges de gran resolució, tant de la superfície de la retina com dels seus diferents capes, i en temps real. Amb un tractament adequat de la informació registrada permet obtenir imatges tridimensionals de la retina. Aquesta prova és útil en neuroimmunologia per detectar trastorns neurodegeneratius de forma prematura i seguir al pacient una vegada diagnosticat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.