dimecres, 12 de març de 2014

El Clínic de Barcelona “marxarà” a la Million Women March de Madrid per a la conscienciació sobre l’endometriosi

Dijous 13 de març a les 13,30 hores arrencarà a Madrid la Marxa del Milió de Dones dins la campanya internacional que té com a objectiu informar i conscienciar la  societat sobre l’impacte que té l’endometriosi sobre la salut reproductiva de la dona. A Espanya, la iniciativa compta amb el patrocini de l’Hospital Clínic a través del Dr. Francisco Carmona, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’ICGON; de Caixa Fòrum de Madrid i de l’empresa IVI Madrid, representada pel seu Director Dr. Juan Antonio García-Velasco. Compta, a més, amb la col·laboració de AEXAE (Associació de pacients d’Extremadura) i ADAEZ (Associació d’afectades d’endometriosi de Saragossa). Els participants poden inscriure’s de manera gratuïta.

A la marxa s’hi suma una secció més divulgativa que tindrà lloc a la tarda al Caixa Fòrum de Madrid i que comptarà amb la participació d’experts, entre ells el Dr. García-Velasco, que oferirà una xerrada sobre fertilitat, infertilitat i endometriosi; el Dr. Francisco Carmona, que tractarà sobre la cirurgia laparoscòpica per reduir el dolor pèlvic causat per l’endometriosi; i la Sra Lorena Rodríguez, presidenta de AEXAE, que explicarà com afecta l’endometriosi a la vida de les dones. A més, es presentarà la “Guía Clínica para mujeres con endometriosis en el Sistema Nacional de Salud” publicada recentment pel Ministeri de Sanitat.

La marxa de Madrid s’emmarca dins les activitats de conscienciació social i institucional que es donaran el dijous 13 de març a nivell internacional i que compta amb la participació ciutadana de més de 53 països com els EUA, Alemanya, Grècia, Argentina, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Hongria, Dinamarca o Israel, entre d’altres. Alhora, aquesta acció pretén aconseguir les ajudes necessàries per investigar la forma de realitzar un diagnòstic precoç així com un tractament que permeti curar la malaltia definitivament.

L’endometriosi,  la gran desconeguda

L’endometriosi afecta un percentatge molt alt de dones -entre un 10 i un 30%- i, encara que generalment es diagnostica entre els 25 i els 35 anys, comença a desenvolupar-se amb l’inici de la menstruació regular. Aquest trastorn femení, de vegades hereditari, passa quan l’ endometri -que recobreix l’interior de l’úter- es desprèn i es desplaça a través de les trompes de Fal·lopi fins a estendre per altres àrees, com els ovaris, la pelvis o la bufeta. Normalment, aquest teixit s’elimina amb cada menstruació i creix un de nou en el següent cicle menstrual, però l’adherència de l’endometri en aquests òrgans -anomenada endometriosi- pot generar dolors, sagnats irregulars i, en alguns casos, problemes de infertilitat.

El Dr Francisco Carmona, explica que “tot i que és una malaltia molt freqüent, moltes dones desconeixen seu abast. D’aquí la necessitat d’aquesta Marxa Mundial contra l’endometriosi, per donar a conèixer de forma global la gravetat d’aquesta malaltia i així buscar els mecanismes adequats per combatre i fins i tot eradicar-la”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.