dimecres, 19 de febrer de 2014

El servei de Malalties Autoimmunes del Clínic col·labora en un curtmetratge sobre el Lupus

El Dr. Ricard Cervera, la vicepresidenta Estrella Zambrano i la tresorera M. José Calatayud de l'ACLEG, Carla Perez i Christian Guiriguet
El servei de Malalties Autoimmunes de l’ICMiD que lidera el Dr. Ricard Cervera ha col·laborat, conjuntament amb l’Associació Catalana de Lupus Eritematós Generalitzat (ACLEG) i Laboratoris Rubió, amb el director Christian Guiriguet i amb Helena Mas, autora de ‘La Noche en el Espejo‘, en la realització del curtmetratge ‘El día cero’, que protagonitzen els actors Carla Pérez i Miquel Sitjar. Amb guió de la pròpia Mas basat en el seu llibre, l’obra té per objectiu concienciar i sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i acabar amb l’estigma social dels pacients. La seva estrena està prevista pel 10 maig, Dia Internacional del Lupus.

El director del curtmetratge, l’actor i també músic Christian Guiriguet, és conegut per la seva participació en les sèries de televisió ‘Polseres Vermelles’ i ‘Riera’, tot i que s’ha  prodigat també en teatre i cinema, mentre que Helena Mas, l’autora del guió, és una pacient del servei que va rebre una beca IDIBAPS per a la creació d’un guió cinematogràfic, el mateix que veurà la llum el mes de maig en forma de curtmetratge.

El rodatge de ‘El día cero‘ ha estat possible gràcies a la resposta ciutadana a la campanya de micromecenatge llençada des de la plataforma Verkami.

ACLEG

L’ACLEG és una associació sense ànim de lucre formada per pacients, familiars i professionals, que es va crear amb l’objectiu de treballar en benefici dels malalts, oferint diversos serveis orientats a millorar la seva qualitat de vida. El Dr. Ricard Cervera és el president del Comité Científic Assessor de l’Associació i el Dr. Gerard Espinosa, del mateix servei, n’és també membre.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.