dimecres, 11 de desembre de 2013

L’Hospital Clínic construirà el sistema d’ajut intel·ligent per a la prescripció electrònica de medicaments del MSSSI

El projecte “Recursos Semánticos Coordinados para Medicamentos e Historia Clínica Electrónica” dirigit pel Dr. Raimundo Lozano, de la Unitat d’Informàtica Mèdica de l’Hospital Clínic, ha guanyat el concurs d’adjudicació de serveis del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI) per a l’elaboració un programari d’ajut ‘intel·ligent’ als professionals clínics en la prescripció de medicaments. El projecte és el resultat de la col·laboració de la Unitat d’Informàtica Mèdica, liderada pel Dr. Xavier Pastor, amb el Servei de Farmàcia que dirigeix el Dr. Carles Codina, i compta amb el suport de la Direcció de Sistemes d’Informació del Clínic que lidera el Sr. David Vidal.

El recurs informàtic d’ajut intel·ligent que es construirà a l’hospital permetrà als professionals clínics prescriure els medicaments dels seus pacients d’una forma més personalitzada, augmentant així la seguretat clínica d’aquests i la qualitat del servei. L’eina es basa en la integració dels continguts de la història clínica electrònica (HCE) dels pacients mitjançant l’ús d’ontologies -esquemes conceptuals que descriuen de manera formal i explícita conceptes i propietats d’un domini del coneixement-, eines semàntiques que s’empren cada vegada més en l’àmbit de la Biomedicina. Cal destacar, a més, que la gestió interna de les ontologies es portarà a terme mitjançant un programari creat per la Unitat d’Informàtica Mèdica del Clínic: l’OntoCRF©.

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, després de fer les avaluacions oportunes, es pot plantejar posar l’eina creada al Clínic a disposició de tot el Sistema Nacional de Salut (SNS) espanyol.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.