Categories

Entrada publicada a:

dijous, 12 de desembre de 2013

Una jornada discuteix els reptes de futur científics i jurídics de la violència de gènere

La violència de gènere, a més dels riscos sobre la integritat física, comporta situacions d’estrès crònic i d’alerta permanent que condicionen la qualitat de vida de qui la pateix. És necessari treballar per l’eradicació d’aquesta forma de violència fent ús de totes les estratègies científiques i judicials possibles. Un grup interdisciplinari d’investigadors, metges, psicòlegs i juristes, protagonitzarà demà, divendres 13 de desembre, a partir de les 16h a l’Auditori Esteve de l’Edifici CEK (C/ Rosselló 149-153; 08036, Barcelona), una jornada per debatre aquest problema des de diferents vessants. La iniciativa ha estat impulsada per la Dra. Maria Victòria Sánchez-Vives, investigadora ICREA en Neurociències de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i professora associada de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB), juntament amb Marc Cerón, de la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

La Jornada porta com a títol “Reptes i futur de les intervencions en el tractament de la violència”. Hi participaran destacats acadèmics com ara el Dr. Antonio Andrés Pueyo, Catedràtic de Psicologia del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la UB, o el Dr. David Bueno, Professor del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia UB, amb la col·laboració del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També hi intervindran bons coneixedors dels processos judicials, com el Professor Miguel Lorente, del Departamento de Medicina Legal, Toxicología y Antropología Física de la Universidad de Granada, o el Professor Josean Echauri, de l’Instituto de Psicología Jurídica y Forense de Pamplona.

Les diferents ponències abastaran temes tan diversos com les estratègies per millorar l’eficàcia i l’adhesió als programes amb maltractadors, les aplicacions de la realitat virtual en l’estudi i tractament de la violència, les seves característiques genètiques i epigenètiques o la investigació científica en l’àmbit de l’execució penal i de l’atenció a les víctimes. Les diferents intervencions, a càrrec de destacats ponents de diverses universitats, la Fundación AGI (Assistència i Gestió Integral) o el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, persegueixen donar una visió objectiva i acurada d’aquesta càrrega social i apuntar-ne solucions basades en l’evidència científica.

Web de la Jornada
Cal confirmar assistència mitjançant un correu a: VFERNAND@clinic.ub.es

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.