Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 3 de desembre de 2013

Invertir en projectes TIC en l’àmbit sanitari té un retorn positiu en qualitat i seguretat

Un estudi elaborat per 6 centres sanitaris espanyols, entre ells el Clínic, mostra el retorn positiu que la inversió (ROI) en projectes TIC  té en l’àmbit sanitari a nivell de qualitat i seguretat clíniques, així com també en termes econòmics, que es poden quantificar i mesurar. El treball, que porta per títol Experiencias y métricas para el cálculo del retorno de la inversión, es va presentar en el marc de la cimera de directors de sistemes d’informació de l’HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) celebrat a Madrid els dies 12 a 14 de novembre passat. Un dels co-redactors de l’informe que va estar present en la trobada és David Vidal, director de Sistemes d’Informació de l’Hospital Clínic.


L’objectiu del treball, coordinat per Carlos Piqueras, director de Desenvolupament de Negoci de Sanitat d’Intel Corporation Ibérica, i Manuel Pérez Vallina, senior advisor de HIMSS Europe a Espanya, és posar a l’abast dels directors de sistemes d’informació de l’entorn sanitari els arguments i eines necessàries per a justificar el valor afegit i els beneficis que pot aportar als centres la implantació de projectes TIC, tot i en temps de crisi econòmica. Les experiències analitzades en el treball són particulars a cada un dels centres, tot i així els criteris utilitzats són fàcilment extrapolables per a fer-ne ús a altres supòsits i institucions. Totes tenen en comú el fet que en el seu plantejament, fan un abordatge que comença pels aspectes relacionats amb els professionals sanitaris que hi intervenen, organització i processos de treball, per acabar amb les solucions tecnològiques a les seves necessitats assistencials i de recerca.

Els centres espanyols que participen en el treball són hospitals de nivell 6 i 7 en la classificació EMRAM (“Electronic Medical Record Adoption Model”) de HIMSS Analytics Europe, l’organització que mesura el grau d’implementació de les tecnologies de la informació i la comunicació als hospitals europeus. EMRAM és una mètrica que serveix per classificar hospitals en base a la implementació de tecnologies d’eSalut, mitjançant una classificació de 8 nivells (del 0 al 7), segons el grau d’ús de la història clínica electrònica i d’implementació dels diferents registres clínics electrònics (des dels sistemes departamentals limitats fins a històries clíniques totalment digitalitzades).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.