Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 2 de desembre de 2013

El Dr. Ignacio Revuelta explica la seva investigació translacional en neoplàsies posttrasplantament durant un IDIBAPS In-House Seminar

El grup de recerca translacional en Neoplàsia posttrasplantament, dirigit pel Dr. Ignacio Revuelta, es va posar en marxa a l’IDIBAPS al gener de 2012. Després d’una estada a la Harvard Medical School de Boston, aquest metge investigador es va incorporar a l’IDIBAPS i l’Hospital Clínic el 2012 en el marc del programa “50/50” que permet compaginar activitat clínica i de recerca. Aquest programa propi està dirigit a promoure l’activitat de recerca de metges altament qualificats, i tindrà un impacte directe en la pràctica clínica. Durant la seva presentació a l’IDIBAPS In-House Seminar, el Dr. Revuelta va exposar el problema de les neoplàsies després d’un trasplantament i el paper dels inhibidors de mTOR en aquest procés. El Dr. Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS, va presentar la sessió.

El càncer és la segona causa de mortalitat en la població general i trasplantada, i els índexs de càncer són més alts després d’un trasplantament de ronyó en comparació amb la població general. S’han identificat diversos factors patogènics en l’oncogènesi i el desenvolupament de metàstasis en pacients trasplantats, com ara els efectes secundaris dels fàrmacs immunosupressors. L’ús dels inhibidors de mTOR com a teràpia immunosupressora amb propietats antioncogèniques , antiproliferatives i antiangiogèniques juga un paper crucial en el desenvolupament de neoplàsies després del trasplantament, la progressió tumoral i el potencial metastàtic.

El grup liderat pel Dr. Revuelta ha estat estudiant i caracteritzant el comportament de les neoplàsies posttrasplantament. No obstant això, segueix sense comprendre’s completament el procés de l’oncogènesi i el desenvolupament de metàstasis en aquesta població en particular, i falta informació sobre la comunicació a llarga distància entre un tumor i els òrgans trasplantats.

Informeu-vos de la resta de Seminaris IDIBAPS previstos per al 2013.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.