Categories

Entrada publicada a:

dijous, 5 de desembre de 2013

El Servei de Malalties Autoimmunes del Clínic aconsegueix el màxim nivell d’acreditació de la SEMI

El Servei de Malalties Autoimmunes del Clínic ha aconseguit el màxim nivell d’acreditació, el IIIB, de la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI), que representa el reconeixement a la tasca assistencial, docent i investigadora de l’equip que dirigeix el Dr. Ricard Cervera i confirma la capacitat del Servei del Clínic per a realitzar docència als metges residents (MIR), així com el desenvolupament del programa avançat de capacitació en malalties autoimmunes sistèmiques a professionals sanitaris.

La SEMI ha auditat recentment les tasques assistencials, docents i de recerca de 50 unitats  o equips dedicats a les malalties autoimmunes sistèmiques de l’Estat espanyol, a través d’un procés d’acreditació basat en uns criteris i paràmetres objectius, consensuats i perfectament establerts per aquesta societat científica. En base a aquests criteris, s’han definit 4 nivells de menor a major grau: IA, IB, II, IIIA i IIIB. A més del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic, a Barcelona també s’ha acreditat en aquest nivell l’Hospital de la Vall d’Hebron, juntament amb altres Unitats de 5 ciutats espanyoles com Madrid (1 Unitat), Bilbao (1 Unitat), Vigo (1 Unitat) i Granada (2 Unitats).

Les Malalties Autoimmunes al Clínic

La Unitat de Recerca en Malalties Autoimmunes Sistèmiques es va crear al Clínic el 1986 com a conseqüència de l’àmplia experiència assolida en el diagnòstic i tractament dels malalts afectes de Lupus Eritematós Sistèmic (LES) i d’altres malalties autoimmunes sistèmiques. L’any 1995 es va transformar en Unitat de Coordinació de Malalties Autoimmunes Sistèmiques i des de l’any 2001 rep el nom de Servei de Malalties Autoimmunes.

En aquests més de 25 anys de dedicació estable a les malalties autoimmunes a l’Hospital Clínic, el Servei ha atès a més de 10.000 pacients, han rebut formació en aquesta àrea de la Medicina més de 500 metges i s’han publicat més de 300 articles originals de recerca i gairebé 50 llibres.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.