dilluns, 9 de desembre de 2013

18 anys d’història en TIC sanitàries del Clínic, en la cimera HIMSS 2013

Enguany, a la cimera europea de CCIOs (Chief Clinical Information Managers), organitzat per la Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS)  a Madrid el mes de novembre passat, hi va haver doble presència de l’Hospital Clínic. A més del Director de Sistemes d’Informació, David Vidal, que va participar en la presentació conjunta de l’informe “Experiencias y métricas para el cálculo del retorno de la inversión“, del qual n’és co-redactor, també hi va intervenir el Dr. Xavier Pastor, cap de la Unitat d’Informàtica Mèdica, com a ponent en la taula rodona “CIO as the Change Driver” amb  “Managing the Change in Hospital Clínic: an eighteen Years Journey”.

En la seva intervenció, Dr. Pastor va  parlar de l’evolució de la informatització clínica a l’hospital, des del primer sistema de gestió de pacients (HIS) que es va iniciar l’any 1984  fins al complex sistema actual, passant per la implantació de la Història Clínica Informatitzada l’any 1996 en el marc del projecte “Nexus“. Per al Dr. Pastor, la implicació i la participació dels usuaris clínics en la definició i implementació dels sistemes d’informació assistencials van ser elements clau en les successives etapes d ‘aquest projecte.

Així mateix, va parlar de les diferents consideracions dels professionals sobre els Sistemes d’Informació (SI) al llarg del temps, des de la percepció inicial de ser un simple canvi de mitjà -del suport paper al registre digital-, passant per ser considerat com a element fonamental d’organització de la feina assistencial, fins a la realitat actual, en la que és una palanca que fa possible la innovació. En quant al futur, resta pendent un pas mes enllà en el que els Sistemes d’Informació arribin a ser considerats com uns veritables assistents dels professionals en el procés clínic.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.