Categories

Entrada publicada a:

divendres, 15 de novembre de 2013

Les Plataformes IDIBAPS: eines per a una recerca més potent

Les Plataformes de l’IDIBAPS van celebrar el 6 de novembre una jornada per informar als usuaris de les noves oportunitats que ofereixen, i recordar-los els serveis habituals. Aquestes plataformes, ubicades majoritàriament al soterrani de l’edifici CEK, configuren una cartera de serveis, amb personal molt qualificat i equipament de darrera generació, que aporta un gran valor afegit a la recerca. Així ho va explicar la responsable de les Plataformes IDIBAPS, la Dra. Anna Bosch. Posteriorment es van presentar cadascuna de les plataformes, de les que trobareu informació addicional en aquesta notícia. Es va fer també una crida general a la comunitat d’investigadors per recordar la importància de comentar prèviament les necessitats amb els responsables de les Plataformes, fins i tot abans de redactar un projecte de recerca.

En primer lloc la Dra. Anna Bosch va fer una breu introducció (veure diapositives), i després es va procedir a presentar cadascuna de les Plataformes IDIBAPS:

 • Biobanc. Una plataforma amb tres grans àrees de treball: el Banc de Teixits Neurològics, el Banc de Tumors i Anatomia Patològica, i el Banc d’ADN i Fluids. Els serveis inclouen oportunitats com l’extracció de DNA de material parafinat i congelat, la microdissecció làser o els tissue microarrays.
  Veure diapositivesPàgina web
 • Bioestadística i Gestió de Dades. Les tasques de data management van molt més enllà dels fulls d’Excel. Contacteu amb ells per obtenir suport en el disseny de projectes, la recollida de dades i la seva anàlisi. A més de les tasques de suport, ofereixen accions de docència.
  Veure diapositivesPàgina web
 • Citometria. Amb 6 citòmetres i 3 separadors es poden fer estudis complexos i separant per colors elements molt diversos d’una mostra. Aquesta plataforma ofereix oportunitats d’anàlisi que poden resultar sorprenents.
  Veure diapositives Pàgina web
 • Genòmica. Eines i personal per a una ultraseqüenciació i anàlisis transcriptòmica amb garanties. Disposen d’arrays per a analitzar RNA i DNA d’humà o d’animals d’experimentació, i us ajudaran a determinar la quantitat i qualitat dels àcids nucleics de les mostres.
  Veure diapositivesPàgina web
 • Bioinformàtica. Una plataforma en constant evolució per adaptar-se als avenços de les “òmiques”. Des de la perspectiva d’una llarga experiència, ofereixen serveis de consultoria i programació, així com a iniciatives docents.
  Veure diapositivesPàgina web
 • Imatge mèdica. Després d’emprendre una sèrie de canvis estructurals, aquesta plataforma ofereix nous serveis experimentals de ressonància magnètica. Assessoren el disseny d’experiments, optimitzen l’obtenció d’imatges i ofereixen suport en l’anàlisi dels resultats.
  Veure diapositivesPàgina web

Les tarifes dels serveis que ofereixen les Plataformes, en molts casos amb un preu reduït per al personal IDIBAPS, es poden consultar al web de l’IDIBAPS. Els seus coordinadors i la responsable de les plataformes estan a disposició de la comunitat investigadora per sol·licitar informació addicional o iniciar col·laboracions.

Descarregueu la presentació completa.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.