Categories

Entrada publicada a:

dijous, 14 de novembre de 2013

El Dr. Josep Dalmau va oferir un In-House Seminar sobre l’encefalitis autoimmune

El Dr. Josep Dalmau lidera el grup IDIBAPS Patogènesi dels trastorns neuronals autoimmunes, on estudia un grup de trastorns on s’hi creuen l’autoimmunitat , el càncer i les proteïnes sinàptiques. Ell és un Professor ICREA de recerca de l’IDIBAPS i professor de neurologia a la University of Pennsylvania a Filadèlfia. El Dr. Dalmau és un neuro-oncòleg clínic format i treballant com a professor associat al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York. La seva presentació va ser molt motivadora i va oferir l’oportunitat de conèixer en detall el treball desenvolupat per un equip que en els darrers anys ha descobert una nova categoria de processos autoimmunes.

Aquests processos s’associen amb respostes autoimmunes caracteritzades per anticossos dirigits a les proteïnes sinàptiques i receptors, com ara els receptors de glutamat (NMDA, AMPA) o els receptors GABA(B), o proteïnes sinàptiques relacionades amb l’epilèpsia (LGI1, Caspr2), entre altres. Aquestes malalties poden provocar alteracions de la memòria, el comportament i la cognició, i poden causar psicosi convertint-se en molt confuses per als metges i difícils de diagnosticar. El Dr. Dalmau va dir que “no saber el que pateix un pacient és molt estimulant” quan parlava dels desafiaments de la seva feina.

Els treballs dirigits pel Dr. Josep Dalmau han identificat causes inesperades de l’encefalitis autoimmune, com ara un teratoma o el virus de l’herpes. Després de definir els anticossos involucrats en diferents formes de la malaltia, van ser capaços de desenvolupar tractaments eficaços per a pacients que d’altra manera podrien haver mort. El seu grup treballa també amb models animals, i reben mostres clíniques de tot el món per a estudiar-les. Poden conèixer més detalls sobre els seus treballs a la pàgina web del seu equip.

Informeu-vos de la resta de Seminaris IDIBAPS previstos per al 2013.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.