dimecres, 6 de novembre de 2013

Investigadors de l’IDIBAPS-Hospital Clínic encapçalen un consens internacional sobre l’ús d’antidepressius en trastorn bipolar

La International Society for Bipolar Disorders (ISBD) ha presentat recentment un consens internacional sobre us d’antidepressius en trastorn bipolar. L’article, publicat a The American Journal of Psychiatry, la revista científica de psiquiatria general més llegida i amb major factor d’impacte, té a la Dra. Isabella Pacchiarotti com a primera autora i al Dr. Eduard Vieta com a darrer autor, tots dos del grup de Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS – Hospital Clínic. Poc després de la seva publicació, l’article ja era seleccionat per l’American Psychiatric Association entre els 3 treballs més importants de l’any. El Dr. Eduard Vieta s’encarregarà de presentar-lo a la reunió anual d’aquesta Associació, un congrés amb més de 20.000 participants que es celebrarà al maig de 2014, a Nova York.

Tot i que encara falten dades que demostrin els beneficis del tractament amb antidepressius combinats amb estabilitzadors de l’estat d’ànim, els experts han aconseguit un consens en 12 punts sobre l’ús d’antidepressius en el trastorn bipolar. El grup de treball reconeix que els pacients bipolars poden beneficiar-se d’un tractament amb antidepressius. Pel que fa a la seguretat, els inhibidors de la recaptació de serotonina i el bupropió poden tenir menors taxes de canvi maníac que els antidepressius tricíclics i tetracíclics o els inhibidors de la recaptació de serotonina-norepinefrina. La freqüència i la gravetat de les elevacions de l’estat d’ànim associats amb els antidepressius semblen ser majors en el trastorn bipolar I que en el trastorn bipolar II. Per tant, en pacients bipolars I els antidepressius s’haurien de receptar conjuntament amb medicaments estabilitzadors de l’estat d’ànim.

Referència:
Pacchiarotti I, Bond DJ, Baldessarini RJ, Nolen WA, Grunze H, Licht RW, Post RM, Berk M, Goodwin GM, Sachs GS, Tondo L, Findling RL, Youngstrom EA, Tohen M, Undurraga J, González-Pinto A, Goldberg JF, Yildiz A, Altshuler LL, Calabrese JR, Mitchell PB, Thase ME, Koukopoulos A, Colom F, Frye MA, Malhi GS, Fountoulakis KN, Vázquez G, Perlis RH, Ketter TA, Cassidy F, Akiskal H, Azorin JM, Valentí M, Mazzei DH, Lafer B, Kato T, Mazzarini L, Martínez-Aran A, Parker G, Souery D, Ozerdem A, McElroy SL, Girardi P, Bauer M, Yatham LN, Zarate CA, Nierenberg AA, Birmaher B, Kanba S, El-Mallakh RS, Serretti A, Rihmer Z, Young AH, Kotzalidis GD, Macqueen GM, Bowden CL, Ghaemi SN, Lopez-Jaramillo C, Rybakowski J, Ha K, Perugi G, Kasper S, Amsterdam JD, Hirschfeld RM, Kapczinski F, Vieta E.The International Society for Bipolar Disorders (ISBD) Task Force Report on Antidepressant Use in Bipolar Disorders. Am J Psychiatry. 2013 Nov 1;170(11):1249-62. doi: 10.1176/appi.ajp.2013.13020185.
Llegiu el resum de l’article

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.