Categories

Entrada publicada a:

divendres, 29 de novembre de 2013

Es presenta l’Agenda Estratègica de Recerca en Salut 2013 del Grup Connect-EU Salut

Actualment ens trobem a les portes de l’Horizon 2020, el nou programa marc de la Comissió Europea, que englobarà el període 2014-2020. Amb l’objectiu de promocionar la participació i l’èxit dins dels programes marc i el reconeixement de la R&D&i catalana a nivell internacional es va crear el Grup Connect-EU Salut. Aquesta xarxa, promoguda des de la Generalitat de Catalunya, és una iniciativa liderada per l’IDIBAPS la qual agrupa unes 60 organitzacions públiques i privades que treballen en l’àmbit biomèdic. Per tal d’acomplir amb el seu objectiu, el Grup Connect-EU Salut ha elaborat l’Agenda Estratègica de Recerca en Salut.

El document recull 98 temes de recerca els quals estan englobats dins el Repte Social de “Salut, canvi demogràfic i benestar” plantejat a l’Horizon 2020. Els temes estan classificats en 7 àrees de temàtiques relacionades amb aquest repte. L’Agenda Estratègica de Recerca en Salut pretén:

 • Identificar i difondre les prioritats de recerca a Catalunya
 • Buscar paral·lelismes entre els temes proposats i els Programes de Treball de l’Horizon 2020
 • Oferir-se com una eina de treball per tal que diferents consorcis europeus puguin identificar línies de recerca comunes amb Catalunya i establir-ne col·laboracions.

L’Agenda està dissenyada de manera que les seves taules de continguts i de temes de recerca són dinàmiques per tal de facilitar-ne la consulta a l’usuari. Podeu trobar-la a www.connecteusalut.org.

El passat 4 de novembre va tenir lloc a l’IDIBAPS l’acte “Estratègia en l’Horizon 2020 – Salut” organitzat pel Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) i el Grup Connect-EU Salut, amb el suport d’ACCIÓ i AGAUR de la Generalitat de Catalunya. A la jornada es va presentar públicament l’Agenda Estratègica de Recerca en Salut i les bases del Repte Social de “Salut, canvi demogràfic i benestar”, i va comptar amb la participació de la representant espanyola davant la Unió Europea, Marta Gómez Quintanilla (CDTI). L’objectiu de la jornada era ajudar a cada investigador o entitat participant a dissenyar el posicionament estratègic per l’Horizon 2020. Es va omplir tot l’aforament i va tenir molt bona acollida entre els assistents. És recomanable consultar les presentacions de la jornada per a definir els passos a seguir dins de l’Horizon 2020.

També durant els mesos d’octubre i novembre, la Unitat d’Internacionalització de l’IDIBAPS ha participat en el Programa INNVOLUCRA del CDTI. Aquest programa permet fer una estada a l’Oficina Espanyola de Ciència i Tecnologia a Brussel·les (Oficina SOST). Allà s’han pogut realitzar vàries trobades amb membres de la Comissió Europea a qui s’ha presentat l’IDIBAPS i el Grup Connect-EU Salut. En cada cas s’ha lliurat una còpia de l’Agenda Estratègica de Recerca en Salut. Els Project Officers, i concretament el Directorat General de Recerca i Innovació de Salut, han valorat positivament la iniciativa i han animat a continuar treballant en aquesta direcció.

Des del Grup Connect-EU Salut es vol agrair especialment a tots els investigadors de l’IDIBAPS que han proposat temes de recerca per a ser inclosos a l’Agenda Estratègica de Recerca en Salut. També es vol donar les gràcies a totes les persones de dins la institució que han contribuït en obtenir el document final. Sense aquest treball col·laboratiu, aquesta iniciativa no hauria estat possible.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.