Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 8 de octubre de 2013

Mònica Fletcher i la participació dels pacients en l’assistència sanitària, al Clínic

Monica Fletcher, infermera de Warwick, Anglaterra, OBE MSc, PGCE, BSc (Hons,) DipN, DipHV, directora del Centre Internacional d’Educació per la Salut per Pacients Crònics, responsable de la European Lung Foundation i membre del Comitè de la World Health Organisation and Global Alliance Against Respiratory Disease (GARD) per a l’educació a la cronicitat i el paper actiu dels pacients en les politiques sanitàries, va visitar el Clínic el mes de setembre i va dictar la conferència Patient and patient involvement in Healthcare (PPI): a passing craze or the way forward for service improvement (La participació dels pacients en l’assistència sanitària: una moda o el camí cap a la millora dels serveis sanitaris) en una acte de la Direcció Infermera al que hi va assistir un públic majoritàriament infermer que omplia la sala d’actes de l’hospital.

La Sra. Fletcher va iniciar la seva intervenció explicant la importància de la implicació del pacient en les polítiques sanitàries i quins beneficis poden aconseguir, tant pel pacient com pel model, els missatges “escoltar el pacient”, “avaluar si els serveis que proporcionem són valorats positivament pel pacient”, “implicar al pacient pot ajudar a que ells puguin ser responsables de la seva salut” o “promoure la transparència i potenciar la responsabilitat”. Així mateix, va presentar una revisió sistemàtica de la participació dels pacients en els models sanitaris, analitzant els canvis que s’han produït en la provisió de serveis.

La segona part de la conferència va estar centrada en el paper de la European Lung Foundation com a transmissor de coneixement i del Programa Europeu del Pacient (EPAP), de formació online  gratuïta per a pacients i cuidadors.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.