Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 21 de octubre de 2013

Itziar Salaverria i Michaela Jung guanyadores del Premi Julián Sanz del Río 2013 que atorga Universidad.es i el DAAD

El premi Julián Sanz del Río pretén incentivar la cooperació científica, humanística i cultural entre Espanya i Alemanya. Per això reconeix la tasca dels joves talents que s’hagin dedicat professionalment a l’altre país, contribuint d’aquesta manera a l’enteniment mutu. La convocatòria 2013 d’ aquest premi, que cada any organitza conjuntament la Fundació per a la projecció internacional de les universitats espanyoles – Universidad.es i el Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic – DAAD, s’ha dedicat a les ciències de la salut. El premi d’aquesta edició es va atorgar el passat 18 d’octubre a Berlín a la investigadora de l’IDIBAPS – Hospital Clínic, Itziar Salaverria, de l’equip IDIBAPS Oncomorfologia funcional humana i experimental, i a la investigadora alemanya Michaela Jung, que en el passat va formar part de l’equip IDIBAPS de Malalties nefro-urològiques i Trasplant Renal.

De la trajectòria de la Dra. Itzíar Salaverría en destaca una intensa tasca investigadora que es plasma, malgrat la seva joventut, en més de 40 articles científics i la seva participació en diverses investigacions en cooperació amb Alemanya en l’àrea de la genètica cel·lular, en particular en l’ estudi del limfoma de cèl·lules del mantell. És Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Doctorat i Premi Extraordinari per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a postdoc amb el programa Juan de la Cierva a l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona.

Així mateix, se li va atorgar el premi a la investigadora alemanya Michaela Jung, Llicenciada en Biologia per la Universitat Julius-Maximilian Würzburg i autora en més de 10 publicacions científiques en l’àmbit de la immunologia, la patofisiologia i la biomedicina, apareixent com a primera autora en 7 d’elles. Ha treballat en 5 projectes conjunts de recerca entre Espanya i Alemanya, contribuint amb això a l’impuls de les relacions científiques entre els dos països, i actualment és professora a l’Institut de Bioquímica I, de la Johann-Wolfgang-Goethe Universität Francfort del Meno. Durant la seva estada a Espanya va formar part del grup IDIBAPS encapçalat per la Dra. Georgina Hotter i la Dra. Anna Sola en el IIBB-CSIC.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.